Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sestdien Slīteres Nacionālajā parkā notiks sēņu diena

Lai iepazītu gan pazīstamās, gan mazāk zināmās sēnes un informētu par sēņu dažādo izmantošanu, Slīteres Nacionālais parks sestdien, 28. septembrī, aicina uz sēņu dienu Dundagas novadā pie Šlīteres mežniecības.

Pasākuma programma sāksies plkst. 10.30 ar pārgājienu un došanos mežā sēņot Šlīteres zilo kalnu apkārtnē kopā ar sēņu eksperti Initu Dānieli, kam sekos sēņu izstādes veidošana un diskusijas par sēņu dažādo izmantošanu un sarunas par sēņu daudzveidību.

"Sēnes nav ne augi, ne dzīvnieki, tās ir atsevišķa dzīvo organismu grupa, un tām ir ļoti liela nozīme dabā. Rudens tradicionāli ir sēņu laiks, kad papildinām krājumus ziemai, taču Slīteres sēņu dienā pētīsim arī tādas sēnes, kas parastu sēņotāju uzmanību nepiesaista," saka Latvijas Dabas muzeja sēņu eksperte Inita Dāniele.

Slīteres Nacionālais parks ir viena no bagātākajām teritorijām Latvijā dabas daudzveidības ziņā, tāpēc šajā pārgājienā ir iespēja iepazīt dažādās dzīvotnēs augošas sēnes un to lomu mežā.

Šogad sausās un karstās vasaras dēļ sēņu mežos ir mazāk, nekā citus gadus, taču dažādi neparasti atradumi mežā tomēr sastopami ik uz soļa. Ne tikai visiem pazīstamās baravikas un gailenes, bet arī ēdamās piepes un vēlā rudens sēņotāju prieks - alksnenes un smiltenes. Kas no tā visa sastopams piejūras mežos un kādi vēl atradumi sagaidāmi, to varēs uzzināt ikviens sēņu dienas apmeklētājs Slīteres Nacionālajā parkā.

Dalība sēņu dienā ir bez maksas, bet vēlama iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 27878099 vai uz e-pastu [email protected]

Nepieciešams pastaigai dabā un laika apstākļiem piemērots apģērbs un ūdensdroši apavi, groziņš sēnēm un uzkodas pusdienām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko