Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Biešu krēmzupa ar zilo sieru un bumbieriem

Gatavo Dita Lase, Latvijas veģetārieša rokasgrāmatas autore

Pagatavošana:

1. Nomizo un sasmalcina sīpolus un ķiplokus. Liek katlā. Pievieno gabaliņos sagrieztas novārītas sarkanās bietes. Katlā ieliek rozmarīna zariņu, pievieno nedaudz olīveļļas un katlu liek uz uguns. Nedaudz apcep, līdz sīpoli sāk kļūt zeltaini.

2. Kad dārzeņi nedaudz apcepušies, tiem pievieno Vorčesteras mērci, baltvīnu un cukuru. Sautē katlā, līdz šķidrums iztvaikojis un dārzeņi sākuši karamelizēties.

3. Lej klāt dārzeņu buljonu, pienu un saldo krējumu (dārzeņu buljonu un pienu ņem vienādās attiecībās, bet saldo krējumu uz pusi mazāk).

4. Zupai pēc garšas pieber sāli un piparus.

5. Zupu karsē, līdz buljons, piens un saldais krējums uzkarst, tad ņem nost no uguns. Ja zupu karsēsiet pārāk ilgi, bietes zaudēs savu košo krāsu.

6. Zupu nedaudz padzesē, pēc tam ar blenderi sablendē viendabīgā masā, ko pēc tam vēl izkāš caur sietu.

7. Iegūto krēmzupu vēlreiz uzkarsē un lej šķīvī. Pasniedzot zupā ieber gabaliņos sagrieztus bumbierus (tiem jābūt ļoti gataviem, lai bumbieru gabaliņi būtu saldi) un nelielos gabaliņos sadrupinātu zilo sieru. Zupa sanāks maiga, bet siers tai piedos pikantumu. Zupu rotā ar kresēm vai citiem zaļumiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas:

4–5 novārītas bietes,1 zariņš rozmarīna, 3 šalotes sīpoli, 2 daiviņas ķiploka, 1,5 ēd. k. Vorčesteras mērces, 200 g piena, 100 g saldā krējuma, 200 g dārzeņu buljona, 1 bumbieris, 60 g zilā ziera, 1 tējk.cukura, 50 g baltvīna, olīveļļa (cepšanai), sāls, pipari, kreses vai citi zaļumi dekorēšanai

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko