Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Celsim godā rudens veltes

Dāsnā rudens garā dārza un meža labumu rinda nav iedomājama bez brūklenēm, āboliem un smiltsērkšķiem.Būtu grēks to visu neizmantot. Pēc garšas, intuīcijas un pieredzes var sakombinēt gardum gardos ēdienus. Protams, ja ir kur dabas vitamīnus uzglabāt, var veidot arī ziemas krājumus.

Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš iesaka ēdiena gatavošanā izmantot vissvaigāko, to, kas tik tikko novākts.

Tomass receptēs iecienījis arī grieķu jogurtu, kas ir ļoti biezas konsistences un bez piedevām, taču teic, ka var izmantot arī citus bezpiedevu jogurtus. Vēl šefpavārs stāsta, ka vārds karpačo - plānas jēlas gaļas šķēlītes - kulinārijas pasaulē ir samērā jauns, radies pagājušā gadsimta 50. gados, un retais zina, ka tas ir aizlienēts no mākslas pasaules, proti, no Venēcijas skolas gleznotāja Vitores Karpačo uzvārda.

Brieža karpačo ar smiltsērkšķu un ābolu marmelādi un rukolas salātiem

1. Smiltsērkšķus, nomizotus ābolus un cukuru liek katlā un vāra, kamēr āboli mīksti, izberž caur sietu un vēl pavāra 10 minūtes, masu atdzesē.

2. Brieža karbonādei uzkaisa sakapātas kadiķogas, rozmarīnu, ieziež ar olīveļļu un marinē divas stundas. Tad stingri ietin plēvē un sasaldē. Karpačo griež ļoti plānās šķēlēs un kārto uz šķīvja.

3. Uzkaisa sāli, piparus, pārlej olīveļļu, pieliek rukolu, smiltsērkšķu marmelādi un pārkaisa ar Parmas sieru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

2 porcijām vajadzēs: 160 g brieža karbonādes vai filejas, 40 g olīveļļas, 10 g kadiķogu, 1 rozmarīna zariņu, 130 g smiltsērkšķu, 150 g ābolu, 50 g cukura, 40 g rukolas, 40 g Parmas siera, sāli un piparus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko