Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Citronu torte ar burkānu marmelādi

Pagatavošana1. Miltus sajauc ar olu dzeltenumiem un mīkstu sviestu. Baltumus saputo ar cukuru un iemaisa mīklā. Mīklu liek formā un cep 180'C aptuveni 20 minūtes.

2. Norīvē citronu mizu, tad noloba citrona balto oderīti un mīkstumu sablenderē, izkāš caur sietu un pieber sarīvētās citronu mizas.

3. Četras olas viegli saputo ar cukuru un pievieno sablenderēto citrona sulu un saldo krējumu, visu samaisa, lej formā un cep 180'C aptuveni 30 minūtes, atdzesē un pasniedz.

4. No burkāniem izspiež sulu un ar visiem biezumiem liek katlā, pievieno cukuru un vāra uz lēnas uguns, kamēr sāk sabiezēt, atdzesē, kamēr veidojas bieza marmelāde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

12 porcijām vajadzēs: Pildījumam: 3 citronus, 6 olas, 300 g saldā krējuma, 300 g cukura. Mīklai: 200 g miltu, 150 g sviesta, 100 g cukura, 4 olas, 1 tējk. vaniļas cukura, 1 šķipsnu sodas. Marmelādei: 800 g burkānu, 300 g cukura.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko