Porcija: 2 cilvēkiem
Nepieciešams:
• Forele – 2 gab.
• Sviests – 3 tējkarotes
• Ķiploks – 1 līdz 2 daivas
• Cukīnī – 1 gab.
• Sarkanais sīpols – 1 gab.
• Paprika – 1 gab.
• Ķiršu tomāti – 6 gab.
• Citrons – 1 gab.
• Pesto – 2 tējkarotes
• Citronu pipari pēc garšas
• Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1. Gatavo ķiploku sviestu. Sajauc rīvētu ķiploku ar mīkstu sviestu, pievieno citronpiparus un sāli;
2. Noskalo un nosusini zivis, iesmērē ar ķiploku sviestu, gan zivs iekšpusi, gan āru;
3. Liec cepties uz grila, cep vismaz 10 līdz 12 minūtes;
4. Dārzeņus noskalo, nožāvē, sagriez šķēlītēs un liec uz grila, cep kamēr gatavi;
5. Kad dārzeņi gatavi, liec traukā, apslaki ar svaigu citrona sulu, pievieno pesto un pasniedz ar zivi.
Aikāgaršo padoms!
Gatavojot zivi uz grila, atceries, ka tam jābūt uzsilušam, taču bez uguns. Lai zivs āda nepieliptu pie restēm, iesmērē zivs ādu ar eļļu vai sviestu.