Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Laša un mencas štrūdele

Receptes autors ir Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Pagatavošana:

1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2. Olīveļļā apcep svaigos spinātus un sagrieztus ķiplokus, pieber šķipsniņu sāls.

3. Laša, mencas fileju un gorgonzolas sieru sagriez garenās šķēlītēs.

4. Uz galda izkaisi miltus un izrullē kārtaino mīklu lielā loksnē , iesmērē to ar sakultu olas dzeltenumu.

5. Uz 1/4 mīklas izklāj pusi no spinātu masas, pāri kārto mencas šķēles un uzspied citrona sulu.

6. Pārkaisi ar sāli un uzklāj otru pusi spinātu, šķēlēs sagrieztu laša fileju un sieru.

7. Mīklu satin štrūdelē (ruletē) un pirms likšanas cepeškrāsnī ar dakšiņu vai nazi izdur caurumus, lai gaiss tiktu klāt.

8. Cep 20 – 25 minūtes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas (6 porcijām):

Gorgonzola siers – 140 g, olas dzeltenums – 1 gab., svaigas spinātu lapas – 400 g, laša fileja – 300 g, mencas fileja – 250 g, kārtainā mīkla – 300 g, ķiploka daiviņas – 2 gab., svaigās bazilika lapiņas – sauja, citrons – ½ gab., sāls – pēc garšas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko