4. Liek tās cepamajā formā (ja tā liela, tad vienā, ja neliela, kā man, tad divās — katrā pa trim) pa vidu, bet apkārt parupjos gabalos sagrieztus vārītos kartupeļus un ķirštomātiņus.
5. No skābā un saldā krējuma un divām olām sakuļ mērci, pievieno piparus, sāli un paprikas pulveri, arī Provansas garšvielu maisījumu (oregano, baziliks, salvija, timiāns u. c.).
6. Mērci uzlej kotletītēm un kartupeļiem. Pārkaisa ar Čedaras sieru un liek aukstā cepeškrāsnī. Tad noregulē 160 grādus un cep 30–35 minūtes.
Lielās frikadeles ar kartupeļiem un tomātiņiem
Pagatavošana1. Kartupeļus novāra ar visu mizu. Pa to laiku samīca malto gaļu kopā ar olu, smalki sagrieztu sīpolu, rīvmaizi, sāli un pipariem.2. No gaļas masas izveido sešas kotletītes.3. Kotletītes no abām pusēm labi apcep eļļā.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Sastāvdaļas
300 g kartupeļu
300 g maltas liellopu gaļas
1 mazs sīpols
1 ola
4 ēd. k. rīvmaizes
pipari, sāls
2 ēd. k. eļļas
150 g ķirštomātiņu
300 g maltas liellopu gaļas
1 mazs sīpols
1 ola
4 ēd. k. rīvmaizes
pipari, sāls
2 ēd. k. eļļas
150 g ķirštomātiņu
Pārliešanai
100 g skābā krējuma
100 g saldā krējuma
2 olas
paprikas pulveris
Provansas garšvielu maisījums
50 g Čedaras siera
100 g saldā krējuma
2 olas
paprikas pulveris
Provansas garšvielu maisījums
50 g Čedaras siera
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!