Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Pusdienas ar marinētas gaļas strēmelēm

Iesakām šīs receptes izmēģināt brīvdienās.

Ja iepriekšējā vakarā visu sagatavosiet, maltīte būs ātri gatava, un varēsiet nodoties brīvdienu baudīšanai.

Svarīgi – gaļai jābūt mīkstai un liesai. Labi derēs kvalitatīvs šķiņķa gabals vai lāpstiņa bez kaula. Gaļa rūpīgi jāattīra no cīpslām un plēvēm. Gaļas strēmelītēm jābūt plānām, lai tās ātri izceptos, bet sīpoli nesadegtu.

Ja ir pretenzijas pret saldētajiem frī, var cept vienkārši kartupeļus krāsnī vai arī izvārīt rīsus.

Zupa tiešām ir ātri pagatavojama, jo nekas nav jāmizo un ilgi jāvāra. Tā ir ļoti garšīga, ja vien esat kreftīgu un biezu zupu cienītāji. Ja neesat iemarinējuši cūkgaļu iepriekšējā vakarā, zupu var pagatavot arī no svaigas vistas vai tītara gaļas, kurai cepšanas laikā pievieno visas marinādes garšvielas.


Marinētas cūkgaļas strēmeles

Sastāvdaļas:

  • 500 g liesas cūkgaļas,
  • 1 sīpols,
  • 4 ķiplokdaivas,
  • 2 ēdamk. olīveļļas,
  • 1 tējk. ar kaudzi kaltēta timiāna,
  • 1 tējk. paprikas pulvera,
  • sāls

Pagatavošana:

1. Gaļu sagriež plānās strēmelītēs, liek bļodā. Sīpolu pārgriež uz pusēm un tad ripiņās, ķiplokdaivas izspiež ķiploku spiedē un pievieno gaļai.

2. Pieber timiānu un paprikas pulveri, sāli, pielej eļļu un visu ar rokām kārtīgi samaisa.

3. Bļodai pārliek pāri foliju un liek ledusskapī vai pieliekamajā kambarī uz nakti iemarinēties.

4. Nākamajā dienā grilē, cep cepeškrāsnī vai uz pannas vai pagatavo kādu no tālāk minētajiem ēdieniem.


Marinētas strēmeles ar frī sacepumā

Sastāvdaļas:

  • 400 g saldētu frī kartupeļu,
  • 400 g pašu iemarinētās gaļas,
  • pāris ķiplokdaivu,
  • puse sarkanās paprikas,
  • 3 ēdamk. brendija vai konjaka,
  • 70 g tomātu pastas,
  • sāls,
  • 50 g krējuma (skābais + saldais krējums 50:50),
  • 50 g labi kūstoša siera

Pagatavošana:

1. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, uzber saldētus frī kartupeļus, apsāla, ja nepieciešams, un cep 15 minūtes sakarsētā cepeškrāsnī 225 grādos.

2. Iemarinēto gaļu uz plīts sakarsētā pannā palielā karstumā ātri apcep, tad noregulē mazāku karstumu un cep vēl kādas piecas minūtes.

3. Piespiež gaļai ķiplokdaivu, pievieno gabaliņos sagrieztu pusi sarkanās paprikas, pielej izvēlēto alkoholu, pievieno tomātu pastu, samaisa. Pieber sāli, ja vajadzīgs, uzvāra un iemaisa krējumu (iepriekš samaisa 25 g saldā krējuma ar 25 g skābā krējuma).

4. Visu pārliek cepamajā formā un pārkaisa ar rīvētu sieru. Liek cepeškrāsnī pie kartupeļiem, bet karstumu izslēdz. Pēc kādām 10 minūtēm siers būs sakusis un maltīte gatava.


Ātrā un sātīgā zupa

Sastāvdaļas:

  • 300 g pašu iemarinētās cūkgaļas strēmeļu,
  • 1 ēdamk. olīveļļas,
  • 1 sīpols,
  • 2 ķiplokdaivas,
  • 70 g tomātu pastas,
  • 125 ml sarkanvīna,
  • 500 ml buljona,
  • 150 g kukurūzas,
  • puse sarkanās paprikas,
  • 1 burkāns,
  • 150 g šampinjonu,
  • Kajennas pipari,
  • sāls,
  • 2 tējk. kartupeļu cietes,
  • 2 ēdamk. saldā krējuma,
  • 2 ēdamk. brendija

Pagatavošana:

1. Pannā sakarsē olīveļļu un strauji apcep iemarinēto gaļu. Pievieno sakapātu sīpolu, sagrieztus burkānus un ķiplokus, mazliet vēl pacep, tikai nesadedzina sīpolus.

2. Pievieno gaļai gabaliņos sagrieztu papriku un uz pusēm vai palielos gabalos sagrieztus šampinjonus.

3. Pievieno tomātu pastu, visu kopā mazliet pacep, tad pielej sarkanvīnu un buljonu. Pēc garšas pieber sāli un asos Kajennas piparus. Pielej brendiju un kādas piecas minūtes zupu pavāra, līdz šampinjoni un paprika gatavi.

4. Konservēto kukurūzu noskalo zem tekoša auksta ūdens, notecina un iemaisa zupā.

5. Saldajā krējumā iejauc kartupeļu cieti, rūpīgi samaisa un pievieno zupai, lai to viegli iebiezinātu. Var dekorēt ar pētersīļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko