Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Siera kūka. Cepeškrāsni nevajadzēs!

Šī ir ļoti vienkārši pagatavojama siera kūka. Tai pat cepeškrāsns nav vajadzīga, tikai ledusskapis. Recepti man iedeva draudzene, esmu to nedaudz papildinājusi. Tā kā teju katram ir sava iecienītā siera kūkas recepte, arī šai iespējamas dažādas variācijas.Pagatavošana1. Krūzē ieber želatīnu, pie-vieno 1/4 glāzes auksta ūdens, atstāj uzbriest.

2. Tikmēr sadrupina sausās brokastis vai cepumus, līdz izveidojas viendabīga pulverveida masa. 3. Pievieno karsta ūdens peldē izkausētu sviestu, visu izmīca un liek tortes formā, izlīdzina un izveido tortes pamata kārtiņu. Liek ledusskapī.4. Sajauc sieru ar iebiezināto pienu. Lai torte nebūtu šķebīgi salda, skābenumam pievieno nedaudz citrona sulas. Arī ar iebiezinātā piena daudzumu var variēt. Ja skaitāt kalorijas, treknā siera vietā varat izmantot liesāku, ar mazāku tauku saturu.5. Krūzi ar uzbriedināto želatīnu liek bļodiņā ar karstu ūdeni un maisa, līdz tas kļūst šķidrs, bez graudiņiem. Pievieno siera masai, rūpīgi samaisa.6. Tortes virskārtas masu lej uz pamatnes. 7. Apber ar ogām vai augļiem, piemēram, mellenēm, un liek ledusskapī vismaz uz dažām stundām. Tortes traukam vēlams uzlikt vāku vai pārklāt ar virtuves plēvi, lai kūka nepiesūcas ar citu ēdienu smaržu. Ideālā variantā ieteicams atstāt ledusskapī līdz nākamajai dienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

mazais iepakojums Nestle sauso brokastu Cini Minis vai 180 g cepumu, piemēram, Selga;
80–100 g sviesta;
3 paciņas (375 g) Philadelphia siera, var izmantot arī Mascarpone vai Kāruma svaigo sieru;
pusbundžiņa iebiezināta piena ar cukuru;
puscitrona sula;
15 g želatīna;
augļi vai ogas - garnējumam.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko