Sastāvdaļas četrām porcijām: 500 g jauno kāpostu, 150 g brūno vai zaļo lēcu, 1 sīpols, 2–3 ķiploka daivas, 2 lauru lapas, čili pēc garšas, 600 ml dārzeņu buljona, mazliet olīveļļas.
Pagatavošana:
1. Katlā ielej 400 ml dārzeņu buljona, pieliek lauru lapas, noskalotas lēcas un vāra 20 minūšu, kamēr gatavas.
2. Tikmēr kāpostu sagriež strēmelēs. Sīpolu un ķiploku sīki sakapā.
3. Karstā olīveļļā dažas minūtes pasautē sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, tad pievieno kāpostu un ķiploku. Maisot pasautē, līdz kāposts mazliet saplok.
4. Pielej atlikušo buljonu un sautē tajā kāpostus kādas 10 minūtes.
5. Gatavās lēcas notecina, pievieno kāpostiem, samaisa.
Lai labi garšo!