Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Trejādās marinādēs izturētas reņģu filejas ar siera krēmu un tomātu želeju

Restorāna Queens šefpavārs Rolands Rudzāts teic, ka rudens pelēkajās dienās labprāt pats darbojoties savā virtuvē un, liekot lietā zināšanas, radošo izdomu un vēlēšanos pārsteigt mīļos ar kaut ko parastu neparastajā, gatavo cienastu, kas allaž tiek atzinīgi novērtēts. Baltijas jūrā nozvejotu reņģu fileja ar siera krēmu, laša filejas muss, citronu torte ar pašu dārzā augušu burkānu marmelādi - skan labi.

Ieteicam izmēģināt. Turklāt, vadoties no garastāvokļa un eksperimentētāja talanta, katrs var ēdienā ieviest jaunas nianses. Pacentieties, bet mēs vēlam labu ēstgribu!Trejādās marinādēs izturētas reņģu filejas ar siera krēmu un tomātu želeju

Pagatavošana

1. Reņģes sadala trijās daļās, katru no tām sajauc ar savu marinādi un patur tajā pāris stundu.

2. Tomātus sagriež mazākos gabalos un apcep ar ķiplokiem un garšvielām, citrona sulu, pievieno nedaudz ūdens un pavāra, kamēr mīksti, tad sablenderē, sajauc ar uzbriedinātu želatīnu un lej formā, lai sastingst. Tad sagriež taisnstūra formā.

3. Maizi sagriež plānās šķēlēs un nograuzdē.

4. Maskarpones sieru sajauc ar garšvielām un uzputo.

5. Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

Četrām porcijām vajadzēs: 600 g reņģu filejas, 1 kg tomātu, 2 ēd. k. bazilika, 1 tējk. želatīna, 1 ēd. k. citrona sulas, pavisam nedaudz ķiploka, sāli, cukuru, piparus, 4 šķēles rudzu maizes, 200 g maskarpones siera. 1. marinādei vajadzēs: 1 ēd. k. sinepes, 1 ēd. k. cukura, sāli, piparus, 1/2 tējk. kurkumu, 1 tējk. etiķa. 2. marinādei vajadzēs: 2 ēd. k. biešu sulas, 2 tējk. sāls, 1 ēd. k. cukura, 1/2 tējk. etiķa. 3. marinādei vajadzēs: 10 g diļļu, 10 g pētersīļu, 1 ēd. k. etiķa, 1 tējk. sāls, 2 ēd. k. cukura.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko