Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā +1 °C
Sniegs
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Vieglā, gardā lazanja bez sātīgās bešamela mērces

Ātrās lazanjas receptes autore ir uztura speciāliste Lizete Māldere. Viņa šajā receptē atteikusies no sātīgās bešamela mērces, toties izmanto lieso biezpienu un sieru ar zemu tauku saturu, vienā porcijā – 350 kilokaloriju. 

Sastāvdaļas 6–7 porcijām: 350 g lazanjas plākšņu (ideālā variantā – pilngraudu), 500 g liesas maltās gaļas, 800 ml svaigu, saspaidītu tomātu, 3 ēd. k. tomātu pastas, 3–4 ķiploku daiviņas, 100 ml sarkanvīna, šķipsniņa garšaugu (baziliks, timiāns, pētersīlis, čili) pēc izvēles, 1 cukīni, 2 burkāni, 1 liels sīpols, 1 paprika, 100 g vājpiena biezpiena (plus ķiploka daiviņa, šķipsniņa diļļu), dekorēšanai 150 g siera ar zemu tauku saturu

Pagatavošana:

1. Pannā bez taukvielām viegli apcep malto gaļu, pievieno ķiplokus, nedaudz sarkanvīna un citus garšaugus pēc izvēles.

2. Kamēr gaļa cepas, sagriež sīpolus, papriku, cukīni un sarīvē burkānus. Kad gaļa apcepusies, pievieno dārzeņus.

3. Pieliek konservētos tomātus, tomātu pastu, baziliku un nedaudz pasautē.

4. Tad cepamajā traukā kārto lazanjas plāksnes, virsū liek maltās gaļas un dārzeņu maisījumu, atkal plāksnes, tad atkal gaļas un dārzeņu maisījumu. Vienā no kārtām pievieno vājpiena biezpienu, kas pirms tam sajaukts ar ķiploku un svaigām dillēm.

5. Visu izlīdzina. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 40 minūtēm.

Lai labi garšo! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ziemas ēdieni

Bietes, ķirbis, graudaugi siltos novembra ēdienos.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko