Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Izstāde Apceļo dzimto zemi! Latvijas tūrisma propaganda 1930. gados

Apceļo dzimto zemi! Latvijas tūrisma propaganda 1930. gados Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā vēstī par tūrismu un tā veicināšanas metodēm Latvijā 20. gadsimta trīsdesmitajos gados, kā arī, caur pagātnes prizmu raugoties, aicina aizvien no jauna atklāt un novērtēt šodienas Latvijas dabas bagātību un kultūrvēsturiskās vērtības.

Izstāde sniedz iespēju ieraudzīt un iepazīt vēsturiskas fotogrāfijas, mākslas darbus, interesantus priekšmetus, dokumentus, vērot kinohronikas kadrus, bērni un pieaugušie ar spēles prieku aicināti salikt milzu puzli - Latvijas karti. Ieskats Latvijas valsts 1930. gadu tūrisma politikas kampaņā ar caurviju aicinājumu "Apceļo dzimto zemi!", vienlaicīgi stāsta par cilvēku lielo un kaislīgo aizrautību - ceļošanu, pasaules izzināšanu, kas jāsāk ar brīnišķīgās zemes – Latvijas iepazīšanu, tās dabas un vēsturiskā mantojuma vērtības, skaistuma, valdzinājuma un daudzveidības apjausmu.

Izstāde stāsta par to, kā tika organizēts tūrisma propagandas darbs, kādi propagandas paņēmieni tika izmantoti, kas tika darīts tūrisma jomas attīstībai Latvijā un kādi bija populārākie tūrisma objekti.

Ikviens izstādes apmeklētājs ir aicināts stāstīt par savu jaunatklātu vai jau sen iemīļotu Latvijas tūrisma objektu, ierakstot to īpašā grāmatā.

Izstādes kuratore ir RVKM krājuma darba speciāliste, vēsturniece Agita Ančupāne. Izstādes ekspozīcijā izmantoti materiāli no Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja, Cēsu Vēstures un mākslas muzeja, Latvijas Dabas muzeja, Latvijas Fotogrāfijas muzeja, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja, Latvijas Sporta muzeja, Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja, Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva, Latvijas Valsts vēstures arhīva, kā arī no Agra Šmita, Lailas Ančupānes, Sanda Kalniņa un Tāļa Vigo Pumpuriņa privātkolekcijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejs, Palasta 4

Kad?

27. jūnijs, 2016 – 31. decembris, 2016

P.–Sv. 10–17

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja