Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Jelgavas pilsētas svētki

  •  Piektdien, 30. maijā, plkst. 13 Pārlielupē, AS "AMO Plant" konferenču zālē, būs iespēja noskatīties dokumentālās filmas par RAF – filmu par 1967. gada RAF izmēģinājumiem Vidusāzijā "Aiz 7 kalnu pārejām", filmu "16 000 km no Jelgavas līdz Vladivostokai", kas ir 1977. gada kinožurnāls "Padomju Latvija" (Nr. 25), kā arī tikties ar pasākuma īpašajiem viesiem – bijušajiem RAF izmēģinātājiem Juri Sniķeri un Māri Paplavski, RAF konstruktoru Valdi Belovu un RAF ražošanas brigadieri Ivanu Saveļjevu.

Būs arī tikšanās ar slaveno pasaules apceļotāju Valdi Brantu, kurš ir apceļojis neskaitāmas valstis, apbraucis apkārt pasaulei un to darījis ar mikroautobusu "Latvija".

Plkst. 17 Jelgavā notiks tradicionālais pilsētas svētku gājiens "Ieraugi Jelgavu krāsās", bet plkst. 19 Hercoga Jēkaba laukumā būs skatāms deju studijas "Benefice" ielu "Dej-INGS".

Tajā pašā dienā radošā apvienība "Coco" Uzvaras parkā piedāvās teātra izrādes – komēdijas. Plkst. 19 sāksies “Mīlestība līdz prāta zudumam jeb pilnīgs sviests”. Lomās – Jānis Reinis vai Dainis Porgants, Jūlija Ļaha, Roberto Meloni, Jānis Kirmuška vai Jānis Buķelis, Laila Kirmuška.

Plkst. 21 sāksies izrāde “Sieviņa uz stundu vai kafija diviem”. Lomās – Jānis Jarāns, Jānis Reinis vai Dainis Porgants, Jūlija Ļaha. Režisors Ivars Lūsis.

No plkst. 23 līdz plkst. 2 Uzvaras parkā būs Zaļumballe, kurā muzicēs grupa "Lustīgais blūmīzers".

Plkst.23 Jelgavas pils pagalmā notiks koncertuzvedums ar specefektiem "Gadalaiki", kas arī būs maksas pasākums. Uzvedumā piedalīsies Sonora Vaice, Andris Ērglis, Annmary, Daumants Kalniņš, gaisa akrobāti, dejotāji. Horeogrāfe - Ieva Kemlere, režisors - Valdis Pavlovskis.

  •  Sestdien, 31. maijā, no plkst. 9 līdz plkst. 17 Raiņa parkā notiks Amatu diena. Tās aktivitāšu gaitā būs Liepājas "Beztemata cirka" izrāde "Atnāciet, sanāciet", uzstāsies Tirkīzkora ansamblis un Žoržs Siksna, deju grupa "Obackaringen" no Zviedrijas pilsētas Hērnesandas, amatiermākslas kolektīvi.

Amatu dienā paredzēta Jelgavas mazākumtautību kultūras biedrību amatu sēta, Jelgavas Amatu skolas prezentācijas, radošās darbnīcas, amatnieku paraugdemonstrējumi, izjādes ar zirgiem. No plkst.20 darbosies Jauniešu zona.

Plkst. 21 – ekstrēmās velo un moto komandas "Greentrials" šovs "Greentrials Bike Tour 2014", kura gaitā būšot pārgalvīgi triki ar velotriāla un BMX riteņiem uz īpaši sagatavotām konstrukcijām, savukārt plkst. 22 – ballīte ar Dj "Erminass". Šajā bezmaksas pasākumā darbosies "Jelgavas kreklu" kafejnīca un nākamās paaudzes digitālais fotostends "PixBox".

Sestdien plkst. 12 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī koncertēs zviedru deju grupa "Obackaringen" no Hērnesandas kopā ar folkloras kopu "Dimzēns" (torņa pagalmā) un sāksies veloekskursija pa Jelgavu "Jelgavas nomaļu šarms".

Plkst. 13 sāksies ekskursija ar autobusu "Izzini Jelgavu!" latviešu valodā, bet plkst. 14 – krievu valodā.

"Lediņos" plkst. 13 norisināsies bērnu un jauniešu centra "Junda" gada noslēguma pasākums.

Hercoga Jēkaba laukumā plkst. 15 notiks biedrības "Mītavas tehniķi" seno motociklu parāde.

No plkst. 17 Uzvaras parkā izskanēs bezmaksas koncerts "Manas pilsētas balsis", kurā piedalīsies Jelgavas skolēnu kori un dejotāji ("Vēja Zirdziņš" un "Benefice"). Režisors – Valdis Pavlovskis, mākslinieciskais vadītājs – Agris Celms. Plkst. 20.30 būs Jelgavas aktieru sveiciens pilsētai "Rampa mirdz", bet plkst. 22 sāksies Ivo Fomina koncerts, savukārt pēc tam – balle, kurā uzstāsies grupa "Tirkizband".


  •  Svētdien, 1. jūnijā, plkst. 12 sāksies ekskursija ar autobusu "Ciemos pie Jelgavas māksliniekiem" kopā ar Māri Branci (sākums no Sv. Trīsvienības baznīcas torņa). Plkst.15 Sv. Trīsvienības baznīcas tornī koncertēs vokāli instrumentālie ansambļi "Rūta" un "Zelta stīdziņas".

Savukārt plkst.13 Raiņa parkā radošā apvienība "Pasaku nams" piedāvās rotaļu programmu ar pasaku tēliem "Krāsainā pasaule" Jelgavas mazuļiem un to vecākiem. Plkst.14 gaidāmas "Māmiņu kluba" rīkotās rotaļu aktivitātes, bet plkst.14.30 Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas 7.–9.klases teātra izrādes fragments no Hermaņa Paukša lugas "Pūķis atlidos pusnaktī". Režisore - Aija Treija.

Plkst.14 maksas koncertā Kultūras nama Lielajā zālē izskanēs "Krāsu variācijas čellam". Programmā - Pētera Čaikovska "Variācijas par rokoko tēmu čellam ar orķestri, op.33" un Ļenska ārija no operas "Jevgeņijs Oņegins", kā arī Dmitrija Šostakoviča "Pirmais koncerts čellam ar orķestri Es Dur, op.107", kuru izpildīs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris. Diriģents - Andris Vecumnieks, solists - Maksims Beitāns.

Plkst. 16 Uzvaras parkā norisināsies Latvijas Senioru deju grupu festivāls-koncerts "Kad Jelgava zied".

Plkst. 18 Jelgavas Sv. Annas baznīcā labdarības koncertā uzstāsies grupa "TirkizBand", Juris Vizbulis un Jelgavas Popkoris.

No 28.maija līdz 1.jūnijam Hercoga Jēkaba laukumā atradīsies "Annels" atrakciju parks.

No 26.maija līdz 1.jūnijam vairāki Jelgavas ēdināšanas uzņēmumi - bistro "Silva", ģimenes restorāns "Hercogs", krodziņš "Istaba" – piedāvās jelgavniekiem un pilsētas viesiem piedalīties akcijā "Garšas tūre Jelgavā".

Savukārt Jelgavas pilsētas Kultūras namā būs skatāmas trīs izstādes – Baltijas valstu keramikas mākslinieku simpozija darbu izstāde, kuras atklāšana būs 29.maijā plkst. 15, fotokonkursa "Caur fotoobjektīvu raugos es..." dalībnieku darbu izstāde un izstāde "Jelgava mūsu pilsētas mākslinieku gleznās".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Jelgava

Kad?

30. maijs, 2014 – 1. jūnijs, 2014

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja