Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Koncerts Mendelszons un Šūberts

Liepājas Simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncerts Mendelszons un Šūberts, kas norisināsies koncertcikla Dzintara skaņas zvaigznājs ietvaros. Koncertā piedalās Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO), soliste Līga Baltābola (vijole), diriģents Lucs Kēlers (Vācija). Koncertā skanēs mūzika, ko radījuši divi romantisma laikmeta ģēniji – Francis Šūberts (1797-1828) un Fēlikss Mendelszons (1809-1847).

Šūberts bija apbrīnojami ražīgs komponists, kurš mocartiskā vieglumā radīja ne tikai simtiem brīnišķīgu dziesmu un kamerdarbu, kas tika atskaņoti komponista dzīves laikā, bet arī skatuves darbus un simfoniskus opusus, par kuru skanēšanu koncertzālēs autors varēja vien sapņot. No mūzikas melodrāmai Burvju arfa līdz mūsu dienām saglabājusies vien poētiski izteiksmīga uvertīra, kas itin bieži parādās orķestru repertuārā. Par “Lielo” sauktās Simfonijas Domažorā atskaņojumu Francis Šūberts nepiedzīvoja – desmit gadu pēc Šūberta aiziešanas mūžībā to pirmatskaņoja Fēliksa Mendelszona vadītais Leipcigas Gewandhaus orķestris. Vērienīgo opusu augstu vērtēja Roberts Šūmanis, veltot tai vārdkopu ‘dievišķie garumi’ un paredzot šī darba nemirstību, jo tā “glabā sevī mūžīgās jaunības kodolu”. No paša Fēliksa Mendelszona programmā iekļauts populārākais viņa koncertžanra darbs – Vijolkoncerts miminorā, kurš ir teju visu koncertējošu vijolnieku repertuārā. Šoreiz solo uzticēts Liepājas Simfoniskā orķestra I vijoļu grupas koncertmeistarei un Liepājas Stīgu kvarteta mūziķei Līgai Baltābolai.Koncerta laikā tiks veikts Latvijas Radio ieraksts, tāpēc aicinām uz koncertu ierasties savlaicīgi.Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv, kā arī stundu pirms koncerta tā norises vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tallinā uzstāsies Džastins Timberleiks

2025. gada 9. jūnijā Tallinas Dziesmu svētku estrādē uzstāsies pasaules mēroga superzvaigzne Džastins Timberleiks. Mūziķis ir atgriezies uz skatuves pēc piecu gadu pauzes, un pirmo reizi uzstāsies I...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja