Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

KSunī sākas Dānijas filmu dienas

No 21. līdz 24. novembrim kinoteātrī KSuns norisināsies Dānijas filmu dienas, skatītājiem piedāvājot četras dāņu režisoru filmas, informēja Dānijas Kultūras institūta pārstāve Ilva Sinkēviča.

Kā ik gadu Dānijas Kultūras institūts kino gardēžiem piedāvā izcilākās un jaunākās Dānijā tapušās filmas. Šogad kinoteātrī KSuns būs iespēja noskatīties Tomasa Vinterberga, Tobiasa Lindholma, Billes Augusta un Anetes Olsenas pēdējā laika labākos veikumus. 

Interesenti gaidīti atklāšanas pasākumā 21. novembrī plkst. 18.15 kinoteātrī KSuns. Uzreiz pēc tam, ap plkst. 18.30, tiks demonstrēts populārā dāņu režisora Tobiasa Lindholma trilleris Nolaupīšana, kas Gēteborgas kinofestivālā atzīts par 2013. gada labāko skandināvu filmu. Tas ir spriedzes un emociju pilns stāsts par Dānijas kravas kuģa apkalpi, kuru gūstā saņēmuši Somālijas pirāti.

"Spēcīgākais pēdējā laika pārdzīvojums, kas neatstāj vienaldzīgu," tā par Tomasa Vinterberga psiholoģisko drāmu Medības izteicies kinokritiķis Normunds Naumanis. Kannu kinofestivālā galvenās lomas atveidotājs Mads Mikelsens ieguva balvu kā labākais aktieris, un režisors Tomass Vinterbergs ticis nominēts Zelta Palmas zaram. Psiholoģiski emocionālajām Medībām skatītāji varēs līdzi just 22. un 24. novembrī plkst. 20.30.

Dānijas filmu dienu repertuārā šogad iekļauta arī Billes Augusta vēsturiskā drāmā Marija Krojere par slavenā dāņu gleznotāja Sērena Krojera sievas Marijas dzīves līkločiem un centieniem atrast laimi. Vai tas izdosies, būs iespēja redzēt svētdienas, 23. novembra, vakarā. Savukārt Anetes Olsenas asa sižeta filma Šāvējs, kurā skatītāja uzmanība tiek vērsta uz šobrīd aktuālajām vides ekoloģijas problēmām, tiks demonstrēta 21. un 24. novembrī. 

Plašāka informācija par filmām un seansiem pieejama Dānijas Kultūras institūta mājaslapā www.danishculturebaltics.org

Visas filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar latviešu valodas tulkojumu austiņās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja