Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izdevniecība Liels un mazs nominēta 57. Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus balvai

Izdevniecība Liels un mazs nominēta 57. Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus prestižajai balvai Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs, informēja izdevniecības direktore Alise Nīgale.

Balva Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs tiks pasniegta astoto reizi un ik gadu tai tiek nominētas izdevniecības no sešām pasaules daļām – Eiropas, Āzijas, Okeānijas, Āfrikas, Latīņamerikas un Ziemeļamerikas. Finālam no katra reģiona tiek izvirzīti pieci izdevēji. Ar Liels un mazs par labākā Eiropas bērnu grāmatu izdevēja titulu sacenšas izdevēji no Itālijas, Beļģijas, Portugāles un Krievijas. Par nominētajām izdevniecībām līdz 23. aprīlim balso Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus reģistrētie dalībnieki. Balsošanas rezultātus paziņos 4. maijā.

Šī ir jau trešā reize pēc kārtas, kad Liels un mazs tiek nominēts prestižajai balvai, kuru piešķir, izceļot izdevēju augsto profesionalitāti, ar kādu tie iepriekšējā gadā īstenojuši inovatīvus un intelektuāli augstvērtīgus bērnu grāmatu projektus.

"Trīs lietas - labas lietas, tā labais tiek nostiprināts. Tas, ka izdevniecības Liels un mazs vārds jau trešo reizi tiek daudzināts pasaulē starp pieciem gada labākajiem Eiropas bērnu grāmatu izdevējiem, palīdz mums apņēmīgi turēties laikos, kas nav labvēlīgi ne maziem uzņēmumiem, ne kultūrai. Toties grāmatu lasīšana bērniem ir vēl jo vajadzīgāka. Gribu īpaši pateikties mūsu domu un darbu biedriem - māksliniekiem, rakstniekiem un tulkotājiem," saka izdevniecības galvenā redaktore, dzejniece Inese Zandere.

Starptautiskais Boloņas bērnu grāmatu tirgus ir pasaules nozīmīgākā bērnu grāmatniecības profesionāļu tikšanās, kurs šogad noritēs neierastā formātā - tiešsaistē (The BCBF Global Rights Exchange). Esošajā situācijā starptautiskie panākumi un nominācija balvai Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs, izdevniecībai Liels un mazs ir ļoti svarīga, jo šogad pirmo reizi 10 gadu laikā, kopš izdevniecība Liels un mazs piedalās Starptautiskajā Boloņas bērnu grāmatu tirgū, nebūs iespēja klātienē satikt izdevējus no visas pasaules, lai prezentētu jaunākos oriģināldarbus.

Izdevniecība Liels un mazs jau kopš savas darbības pirmsākumiem 2004. gadā ir centusies attīstīt un bagātināt Latvijas bērnu grāmatniecības nozari, īpaši uzsverot ilustrācijas nozīmi. Unikāla ir BIKIBUKA sērija, kurā ietilpst 101 kabatas formāta grāmatiņa – katrā atrodams viens latviešu autora dzejolis, ko ilustrējis kāds mūsdienu latviešu mākslinieks. Liels un mazs arī regulāri iepazīstina latviešu lasītājus ar izcilu pasaules bērnu literatūras darbu tulkojumiem.

Kopš 2014. gada veiksmīgi attīstās arī Liels un mazs izdoto grāmatu tulkošana un izdošana pasaulē – jau vairāk nekā 60 tulkojumi iznākuši 20 pasaules valodās. Šogad ir noslēgti jau četri tulkošanas tiesību pārdošanas darījumi: Rūtas Briedes bilžu grāmata Kaiju karalienes noslēpums tiks izdota Vācijā un Anetes Meleces bilžu grāmata Kiosks tiks izdota Slovēnijā, Horvātijā un Mongolijā.

Ar izdevniecības Liels un mazs grāmatām var iepazīties mājaslapā www.lielsmazs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja