Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Kinolektorijā Otrā maiņa runās par jauno kino un filmu titriem

Kinolektorijā Otrā maiņa runās par jauno kino, teātra kritiķis Toms Treibergs lasīs lekciju Titri: filmu dažādās sejas. Lekcija notiks Rīgas Kino muzejā ceturtdien, 15. decembrī plkst. 18.30, portālu Diena.lv informē Rīgas Kino muzeja projektu vadītāja Līva Pētersone.Filmu titriem kino vēsturē ir bijusi dažāda nozīme filmas koptēla veidošanā.

Sākotnēji tie pievilināja skatītājus ar pazīstamiem aktieriem un prominentiem režisoriem. Kad savu pašvērtības pozīciju nostiprināja autorkino, tie pārtapa par sausiem informētājiem, kuri paskaidroja, kādi profesionāļi palīdzējuši tapt lentei. Šodien titriem ir piešķirta teju „otras filmas” loma, tik pārdomāti ir to estētiskie un idejiskie risinājumi. Lekcija sniegs ieskatu šī fenomena attīstībā un spilgtākajos piemēros.Lekcijā būs skatāmi piemēri un fragmenti no filmas Trakais Pjero (1965), Noķer mani, ja vari (2002), Casino Royale (2006).Kinolektorijs Otrā maiņa, kas jau otro sezonu norisinās Rīgas Kino muzejā, ir platforma jaunajiem un topošajiem pētniekiem mākslas un kultūras teorijā, kas pārstāv dažādas disciplīnas un nāk ar pretenciozu, atvērtu un erudītu attieksmi pret kino.Kinolektorijs Otrā maiņa norisinās Rīgas Kino muzejā Peitavas ielā 10/12 (ieeja no Alksnāja ielas, pretī galerijai Daugava). Ieeja brīva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja