Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Rīgas Grāmatu svētku programma

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija, kā ik rudeni, rīko Rīgas Grāmatu svētkus, kas šogad notiks Rīgas Kongresu namā 5., 6. un 7. oktobrī.13 gadu laikā tie ir izauguši par labu un iemīļotu tradīciju. Šogad savus lasītājus gaidīs ap 40 izdevējiem (Avots, Atēna, Dienas Grāmata, Jāņa Rozes apgāds, Jumava, Kontinents, Latgales Studentu centrs, Liels un mazs, Madris, Neputns, Nordik, Pētergailis, Turība, Zinātne, Zvaigzne ABC un citi).

Arī šogad svētki nav iedomājami bez interesantas kultūras programmas.     Piektdiena, 5. oktobris11.00 Mazā zāle. Rīgas Grāmatu svētku atklāšana.11.30 – 15.40 Mazā zāle. Konference Latvijas grāmatniecības šodiena. Problēmas un perspektīvas.

Loterija dienas gaitā.

Sestdiena, 6. oktobris

11.00 – 12.30

301. auditorija. Mēs=es+draugi. Kārļa Vērdiņa kopotās dzejas grāmatas Mēs prezentācija. Apgāds Mansards.

310. auditorija. Rīga Japānas acīm. Ar grāmatu bērniem Sakura Rīgā Japānas vēstnieka kundze Keiko Osanai pauž mīlestību pret Rīgu. Piedalās rakstniece Dagnija Dreika un aktieris Vilis Daudziņš. Pētergailis.

12.30 – 14.00

301. auditorija. Karstasinīgie kurzemnieki. Daces Zvirbules stāstu grāmatas Rendas tenkas atvēršanas svētki.

310. auditorija. Personība un daiļrade. Monogrāfiju autores Vera Vāvere un Ilona Salceviča par rakstniekiem Viktoru Eglīti un Jāni Klīdzēju, un Anita Rožkalne par Astrīdu Ivasku. Apgāds Zinātne.

Mazā zāle. Atskrien pirmais Bikibuks!. Jaunas bilžu grāmatiņu sērijas atvēršana: mākslinieki lasa un zīmē latviešu bērnu dzeju. Liels un mazs.

14.00 – 15.30

301. auditorija. Manas dzīves apraksts. Kurzemnieka Miķeļa Bērziņa memuāru grāmatas atvēršana. Fragmentus lasa aktieris Jānis Dreiblats. Dienas Grāmata.

310. auditorija. Lasām ar prieku. Jaunie lasītāji ar savām mīļākajām grāmatām.

Mazā zāle. Sova ustoba. Latgaliešu sieviešu tekstu lasījumi. Atsaucoties uz Virdžīnijas Vulfas tēzi – lai sieviete rakstītu, viņai ir vajadzīga sava istaba. Pasākumā tiek aicinātas piedalīties mūsdienu latgaliešu autores, lai tekstos un sarunās definētu savu radošo telpu – latgaliešu literatūrā un literatūrā vispār.

15.30-17.00. Sandras Vensko dzejprozas grāmatas Vēstules naktssargam atvēršana. Dienas Grāmata.

17.00 – 18.30

301. auditorija. Rēzus. Ievas Plūmes jaunā stāstu krājuma atvēršana. Piedalās Ieva Plūme, Ieva Kolmane, Māris Bērziņš, Aivars Eipurs. Dienas Grāmata.

310. auditorija. Vai tas esi tu vai kāds cits? Tikšanās ar izdevniecības Madris grāmatu autoriem: akadēmiķi Andri Buiķi, žurnālisti Lia Guļevsku, astropsiholoģi Veltu Karnilavičieni, akadēmiķi, pataloganatomu Henriku Grigalinoviču, jauno dzejnieku, grāmatas No nabassaitēm autoru Emīlu Buiķi. Tikšanos vada – Latvijas Radio režisore Diāna Bērza.

Loterija dienas gaitā.

Svētdiena, 7. oktobris

12.00 – 14.00

310. auditorija. Tekstu maratons Lasām. Domājam. Dzīvojam. Ceļu jaunāko grāmatu pasaulē rādīs Kristīne Želve, Dace Rukšāne, Aivars Eipurs, Gundega Blumberga, Ilze Jansone, Egīls Venters un citi.

11.00 – 12.30

301. auditorija. Leontīnes Apšenieces bērnu dzejas grāmatas Krāsu prieks prezentācija ar Rēzeknes interešu centra bērnu vokālo ansambļu un daiļlasītāju piedalīšanos. Literārā brālība.

12.30 – 14.00

301. auditorija. Uzlūdz Līze Analīze: skaitāmpanti, kas palīdz bērniem veseļoties, un spēlēšanās dakteros. Liels un mazs.

14.00 – 15.30

Mazā zāle. Muzikāli literāra izrāde, prezentējot Ojāra Ulmaņa grāmatu Depozīts. Annele.

310. auditorija. Arvīds Deģis iepazīstinās ar jauno grāmatu Marijas ielas koķetes. Prieka namu iemītnieču sadzīve un darbs, Ulmaņlaika šarmantā atmosfēra un 20., 30. gadu Rīgas dzīve, tas viss un vēl daudz vairāk ir paslēpies jaunā Arvīda Deģa romāna lapusēs. Jumava.

Rīgas Grāmatu svētku laikā:

Ikviens pircējs, kas iepirksies vienā stendā par pieciem latiem vai vairāk, bez maksas saņems loterijas biļeti. Laimētāji tiks izziņoti katru stundu, un balvās saņems izdevēju piedāvātās grāmatas.

Grāmatu maiņas punkts – atnes grāmatas, kuras jau izlasītas un samaini pret citām sen kārotām, bet nedabūtām.

Bērnu istaba sestdien un svētdien.

Rīgas Grāmatu svētku darba laiks: 5. oktobrī no plkst. 11 līdz 19, 6. oktobrī no plkst. 10 līdz 19, 7. oktobrī no plkst. 10 līdz 16.30. Ieeja brīva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja