Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Šovakar Esplanādē 2014 Kounena filma 99 franki

17.jūlijā plkst. 21 radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 Lattelecom filmu vakaru ietvaros būs skatāma Jana Kounena 2007. gadā uzņemtā filma 99 franki, informēja nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris. Pirms filmas ievadvārdus teiks kinokritiķe Daira Āboliņa.

Franču filma 99 franki ir Frederika Beigbedera romāna ekrāna versija. Tā ir iespēja ļauties mazliet ciniskajam humoram par reklāmas biznesa aizkulisēm kopā ar franču aktieri Žanu Dižardēnu vēl pirms viņa pasaules slavu guvušā tēlojuma filmā Mākslinieks. Reklāmas pasaules spožums un posts papildināts ar mīlas stāstu, kā arī aizraujošām vizuālām un biznesa detaļām, rada ilūziju, ka galu galā visi ir atmaskoti, taču tas būtu pārāk vienkārši. Nīderlandē dzimušais filmas režisors Jans Kounens, kurš savu talantu spodrinājis veidojot neskaitāmus franču reklāmas klipus, pārsteidz arī ar estētiskiem trikiem.

Jau ziņots, ka katru trešdienas vakaru radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 tiks demonstrētas dažādas Eiropas valstu filmas - tās būs populāras, atzītu Eiropas režisoru veidotas filmas, pārstāvot visplašāko žanru klāstu - drāmas, melodrāmas un komēdijas -, tādejādi ļaujot iepazīt daudzveidīgo Eiropas kino pieredzi, un kopīgi gatavojoties pēc gada Rīgā gaidāmajai Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijai. Lattelecom filmu vakaru kino izlasi veido kinokritiķes Dita Rietuma un Daira Āboliņa. Savukārt sestdienu vakaros radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 tiek rādītas latviešu kinofilmas.

Ieeja bez maksas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja