Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

2015. gada balvu Rīgas arhitektūrā saņēmusi Latvijas Nacionālā bibliotēka

Pirmdien, 5. oktobrī, Pasaules arhitektūras dienā jau desmito reizi tika pasniegta Gada balva Rīgas arhitektūrā, informēja notikuma pārstāvis  Jānis Jekševics.

Šogad tā piešķirta Latvijas Nacionālajai bibliotēkai un tās autoriem: arhitektam Gunāram Birkertam, sadarbojoties ar arhitektiem Modri Ģelzi, Mārci Mežuli, Sandru Laganovsku, Daini Šmitu u.c. – par vīziju un ambīcijām izaicināt priekšstatus un tradīcijas Rīgas arhitektūrā, īstenojot nacionālas nozīmes objektu. Papildus gada balvai, Rīgas pilsētas arhitekta birojs piešķīra desmit atzinības par izcilību atsevišķu objektu arhitektūrā.

"Šogad tika pieteikti ļoti daudz interesanti projekti, kuru kvalitāte bija pilnībā atbilstoša skates mērķim – veidot kvalitatīvu pilsētvidi un arhitektūru Rīgā. Tāpēc kopā ar žūrijas pārstāvjiem mums bija patiess gandarījums piešķirt īpašas atzinības, izceļot šo objektu arhitektoniskās izcilības. Novērtējam arī sabiedrības aktīvo iesaisti pretendentu vērtēšanas procesā un tāpēc arī šogad pasniedzam īpašu Sabiedrības atzinību būvei, ko novērtējuši Rīgas iedzīvotāji un galvaspilsētas viesi," stāsta Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Sabiedrības atzinību saņēma biroju ēkas pārbūve un jaunbūve Vaiņodes ielā 1.

2015.gada balvai izvirzītos objektus vērtēja kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija pārstāvji no Latvijas Arhitektu savienības, Latvijas Būvinženieru savienības, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomes un Latvijas Ainavu arhitektūras biedrības. Skatē tika pārstāvētas būves no biroju ēku, daudzdzīvokļu ēku, izglītības iestāžu, kultūras iestāžu, ražošanas būvju, tirdzniecības ēku, transporta infrastruktūras un veselības aprūpes iestāžu kategorijām. No vairāk nekā 950 pagājušajā gadā ekspluatācijā nodotajiem būvobjektiem Rīgā, tālākai izvērtēšanai tika izvirzītas 24 būves.

Kā pēdējos gados ierasts, balvas pasniegšana simboliski notika iepriekšējā gadā par labāko atzītajā būvē – Rīgas Tehniskās universitātes Radošo industriju centrā (Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja