Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Aicina uz diskusiju par zemi kā vērtību

Trešdien, 31. martā, plkst.17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs (Pils laukumā  2) aicina uz sarunu par latviskām vērtībām “Es zinu, ka kādreiz man dārziņš būs”, informēja muzeja projektu kuratore Gunta Kāle. Pasākumā  piedalīsies Filozofijas un socioloģijas institūta speciāliste Dagmāra Beitnere, kura runās par to, kā vērtējama paaudžu paaudzēs vērojamā latviešu pieķeršanās zemei.

Par saviem vērojumiem Latvijas laukos un projektu “Savs kaktiņš, savs stūrītis zemes” stāstīs Aija Priedīte. Savukārt par zemi kā diskusiju objektu Latvijas Republikas Saeimā pārdomās dalīsies deputāte Anna Seile. Romāna “Likteņa līdumnieki” autors Vladimirs Kaijaks stāstīs par zemes lomu romāna varoņu likteņos. Par to, kādēļ pilsētnieks vēl arvien izjūt nepieciešamību rušināties pa zemi, stāstīs teātra zinātniece un LU profesore Silvija Radzobe. Pasākumu vadīs Rakstniecības un mūzikas muzeja projektu kuratore Māra Eņģele. “Vai zeme latvietim joprojām ir vērtība? Vai ilgas pēc sava kaktiņa, sava stūrīša mūsos vēl dzīvas? Vai varam sevi iedomāties absolūti urbanizētā vidē bez jebkādas saskares ar zemi? Aicinām ikvienu piedalīties sarunā un meklēt atbildes uz šiem un citiem jautājumiem. Nav svarīgi, vai apsaimniekojat simtiem hektāru zemes, vai audzējat puķes uz balkona pilsētas dzīvoklī, gaidām jūs uz sarunu muzejā!” aicināja G.Kāle.Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā  notiek katru trešdienu plkst. 17:30, atgādināja G.Kāle.Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu “Dažas latviskas vērtības” un “Mūzikas instrumenti Latvijā” apmeklējums).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja