Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Apvienotais Ameriku orķestris sniegs koncertu Liepājā

16. jūlijā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars uzstāsies YOA Apvienotais Ameriku Orķestris (YOA Orchestra of the Americas), sniedzot vienīgo koncertu Latvijā, informē norises vietas sabiedrisko attiecību vadītaja Elizabete Hartmane.

Orķestra sastāvā ir gandrīz 80 talantīgu, jaunu mūziķu no Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas kontinentiem, kopumā pārstāvot 25 valstis. Jūlijā orķestris dodas Ziemeļeiropas turnejā un priecēs klausītājus ar daudzveidīgu mūzikas programmu.

Koncerta pirmajā daļā skanēs Amerikāņu komponista Leonarda Bernsteina Simfoniskās dejas no mūzikla Vestsaidas stāsts. Dinamiskajam skaņdarbam raksturīgs plašs sitaminstrumentu izmantojums, un dažādos izsaucienos tiek izmantoti arī temperamentīgo orķestra mūziķu vokālie talanti. Pēc tam tiks atskaņots Fēliksa Mendelzsona Vijoļkoncerts miminorā, ko izcilais 19. gs. vācu vijolnieks Jozefs Joahims raksturojis kā "īstu sirds dārgakmeni".

Vijoļkoncerta izpildījuma laikā orķestrim Liepājā pievienosies franču vijolniece Aleksandra Somma – jauna, daudzpusīga māksliniece, kura vienlīdz ērti jūtas gan kā soliste orķestra priekšā, gan spēlējot kamersastāvos un ir sadarbojusies ar Losandželosas Filharmonisko orķestri, Parīzes orķestri, Izraēlas Filharmonisko orķestri un citiem.

Īpaši eksotisks būs koncertprogrammas noslēgums ar meksikāņu komponista Silvestra Revueltass orķestra svītu Maiju nakts (Noche de los Mayas). Skaņdarbā savīti Latīņamerikas deju ritmi un tradicionālas maiju melodijas. Dienvidamerikas ritmu izpildīšanai orķestris izmantos eksotiskus sitaminstrumentus, kas Latvijas skatītājiem būs jaunums, jo šādu instrumentu nav starp tradicionālajiem simfoniskā orķestra instrumentiem.

YOA Apvienotā Ameriku orķestra misija ir iedrošināt jaunos vadošos mūziķus uzlabot dzīvi gan savā reģionā, gan arī aiz tā robežām. Ik gadu orķestra sezonas galvenais notikums ir jūlijā un augustā organizēta rezidence un koncerttūre dažādās pasaules valstīs. Kopš 2002. gada, kad notika orķestra pirmā tūre, orķestris ir sniedzis vairāk nekā 300 koncertus prestižākajās Eiropas un Ameriku koncertzālēs, brīvā dabā un vietās, kas pirms tam netika asociētas ar koncertnorisi.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīze kasēs, interneta vietnē bilesuparadize.lv, kā arī koncertzāles Lielais dzintars Informācijas centrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja