Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Classic FM ierindo festivāla Rīga Jūrmala akadēmiju nozīmīgāko klasiskās mūzikas vasaras tiešsaistes notikumu sarakstā

Lielākais Lielbritānijas klasiskās mūzikas radio Classic FM savā jaunākajā apskatā ierindojis festivāla Rīga Jūrmala izglītības programmu nozīmīgāko klasiskās mūzikas vasaras tiešsaistes notikumu sarakstā.

Rīga Jūrmala akadēmija, kas sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju sniedz jaunajiem talantiem no Latvijas un Baltijas iespēju tiešsaistē mācīties pie festivāla pērnās un šī gada sezona mūziķiem, novērtēta līdzās tādiem klasiskās mūzikas notikumiem kā Glyndebourne Operas festivāla, Bergenas Starptautiskā festivāla, Gštātes un Džordža Enesku festivālu, un Kembridžas vasaras mūzikas festivāla tiešsaistes notikumu programmām.

"Viens no festivāla mērķiem ir atbalsts jauno talantu izaugsmei, tādēļ jau pērn sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmiju informējām par jauno izglītības programmu - Rīga Jūrmala akadēmiju, kuras ietvaros tika plānotas vasaras meistarklases jaunajiem talantiem starptautisku, pieredzējuši mūziķu vadībā, kas jau uzstājušies festivālā vai plāno to darīt," saka Zane Čulkstēna, festivāla izpilddirektore. "Reaģējot uz notikumiem, esam pielāgojušies situācijai un šobrīd tiešsaistē notikušas jau 11 meistarklases mūsu mīļā Bavārijas Radio Simfoniskā orķestra vadošo mūziķu vadībā."

Līdz šim notikušas 11 tiešsaistes meistarklases, piedaloties Bavārijas Radio Simfoniskā orķestra mūziķiem - pirmo vijoļu koncertmeistariem Tobiasam Steimanam un Džulitai Smolenai, čellu grupas koncertmeistaram Laionelam Kotē, pikolo flautistei Natālijai Švābei un mūzikas studentiem no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas un Londonas Rātsnama mūzikas un drāmas skolas.

Tuvākajā laikā tiks izziņoti jauni meistarklašu pieteikumi, tostarp piedaloties pasaulslavenajam čella virtuozam Mišam Maiskim, kurš festivālā uzstājās 2019. gadā, un citām pasaules mēroga klasiskās mūzikas zvaigznēm.

Tiešsaistes meistarklasēm reizi nedēļā var sekot Rīga Jūrmala akadēmijas Facebook lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja