Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Aisha. Es esmu Andrejeva!

Otrdien, 28.jūlijā, Jūrmalā tiks atklāts konkurss Jaunais vilnis, kurā Latviju pārstāvēs Aisha. "Domāsim pozitīvi, nav par ko cepties," viņa aicina

"Esmu ļoti uztraukusies. Jūs man uzgrūžat lielu atbildību," pirms starta Jaunajā vilnī saka Aisha/Aija Andrejeva. "Dziedāšu ar pilnu atdevi un no sirds. Ceru, ka izdosies." Jācer gan! Aisha nebūt nav sliktākā izvēle no pieejamo pašmāju "jauno izpildītāju" sortimenta. Tas nekas, ka repertuārs pieklibo (Aishas pērn izdoto soloalbumu Viss kārtībā, mincīt! no pirmās dziesmas līdz pēdējai spēj noklausīties vienīgi cilvēks ar dzelzs nerviem). To visu Aisha — Talantu fabrikas produkts — kompensē ar harismu, draivu un attieksmi, kas pat ļauj vilkt paralēles ar amerikāņu popzvaigzni Pinku. Aishai noteikti ir iekšējā muzikālā izjūta — viņas izgājiens ar Tinas Tērneres dziesmu The Best pērn novembrī Ķīpsalā notikušajā grupas Tumsa šovā bija viens no koncerta patīkamākajiem pārsteigumiem. 26.augustā tiks izdots Aishas otrais albums. Oktobrī viņa dosies Latvijas koncertturnejā. "Atbilstoši laikiem turneja nebūs liela," precizē Mikrofona ierakstu vadītāja Elita Mīlgrāve.

Iešu un trakošu!

Jaunā viļņa pirmajā konkursa dienā, 29.jūlijā, kad dalībnieki atskaņos pasaules hitu, Aisha pārvērtīsies nevis par Tērneri, bet par Dženisu Džoplinu un atskaņos Me and Bobby McGee no leģendārās mūziķes repertuāra. "Manam tēvam (Aishas tēvs — grupas Opus pro solists Alex. — J.J.) nebija šaubu, ka es būšu uz skatuves. Savulaik viņš man sacīja: tad, kad iemācīsies dziedāt kaut vienu Džoplinas dziesmu, varēsi kāpt uz skatuves un maukt. Šajā viņas dziesmā jūtos kā zivs ūdenī, spēju pilnībā atraisīties. To dziedot, jūtos brīvi," Aisha stāsta.

Otrajai konkursa dienai (30.jūlijs; savas valsts hits) Aisha izvēlējusies Zigfrīda Muktupāvela dziedāto Jāņa Lūsēna un Guntara Rača kompozīciju Nakts/Noč, kuru atskaņos krievu valodā. "Šajā dziesmā var skaisti izdziedāties. Dziesma ir skaista, vārdi ir skaisti," Aisha ir lakoniska. Trešajā konkursa dienā, 1.augustā, Jaunā viļņa dalībnieki uzstāsies ar oriģinālām dziesmām: Latvijas pārstāve piedāvās sava hita You Really Got Me Going reanimētu versiju latviešu un angļu valodā. "Iešu un trakošu!" sola dziedātāja.

Aishas vizuālo tēlu un tērpus veidos jaunā modes māksliniece Jekaterina Šehurina. "Viņai ir svarīgi, kā es jūtos," saka Aisha. Pirmajā "Dženisas Džoplinas dienā" Aishai būs tērps kantristilā: "Viņa būs tāda visiem saprotama, pozitīva un ļoti dabiska meitene," klāsta J.Šehurina. Otrajā konkursa dienā, dziedot dziesmu Nakts, Aisha būs dīva: "Viņa pati būs kā zvaigzne naktī." Trešajā dienā (You Really Got Me Going) Aisha būs tāda, kādu viņu pazīstam: "Tas būs crazy stils — koši un brīvi, lai viņai būtu ērti pārvietoties pa skatuvi."

Alla otrajā plānā


"Galvenais ir iemācīties sakoncentrēties," uzskata Aisha. "Es jau labi zinu, kas mani gaida Eirovīzijas atlasē, taču ar krievu šovbiznesa pārstāvjiem neesmu strādājusi." Vokālā pedagoga dziedātājai nav, taču Jaunajā vilnī viņa cer uz tēva atbalstu un padomiem. "Viņš būs klāt visos mēģinājumos. Palīdzēs ar krievu izrunu, ar angļu un latviešu valodu arī!" Visiem, kuri grib zināt, kā tad Aishai ir ar krievu valodu, viņa atbild ar atgādinājumu: "Es esmu Andrejeva!"

Kuras zvaigznes Aisha grib satikt Jaunajā vilnī? Pugačovu? Kirkorovu? Busuli? Stībeli? "Es par to neesmu domājusi. Kirkorovu jau esmu redzējusi, pat blakus esmu stāvējusi. Tās zvaigznes man ir otrajā plānā. Mērķis — labi startēt konkursā."

Jaunā viļņa negatīvā reputācija, kas ir izveidojusies latviešu sabiedrībā, Aishai nerūp: "Tiem, kuri par Jauno vilni domā slikti, ir jāsāk domāt savādāk. Pateicoties šim notikumam, Latvijas vārds izskan pasaulē. Mums ir jālepojas, ka tas te notiek. Tas ienes naudu Jūrmalai. Tā ir laba iespēja mums visiem. Domāsim pozitīvi, nav par ko cepties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja