Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Atvars Lakstīgala ar panākumiem debitē Viļņā

Liepājas Simfoniskā orķestra galvenais diriģents Atvars Lakstīgala atgriezies no Lietuvas, kur Viļņas Kongresu nama zālē sniedza koncertu kopā ar Gintara Rinkeviča vadīto Lietuvas Valsts simfonisko orķestri un lietuviešu pianistu Kasparu Uinsku.Koncertēt ar Lietuvas Valsts simfonisko orķestri Atvaru Lakstīgalu uzaicināja pats orķestra mākslinieciskais vadītājs – izcilais lietuviešu diriģents Gintars Rinkevičs. Koncertā orķestris Atvara Lakstīgalas vadībā atskaņoja Brāmsa Pirmo klavierkoncertu, Dvoržāka Serenādi stīgu orķestrim, kā arī Riharda Štrausa svītu no operas Rožu kavalieris.

"Esmu apmierināts ar Atvara Lakstīgalas sniegumu. Viņš ļoti labi tika galā ar lielajiem skaņdarbiem – Brāmsa Klavierkoncertu un Štrausa Rožu kavalieri," stāsta Gintars Rinkevičs.

Pēc koncerta Viļņas Kongresu nama piepildītajā 1000 vietu koncertzālē publika sveica mūziķus ar stāvovācijām, kas, kā stāsta Lietuvas orķestra galvenais diriģents, "notiek ļoti reti – labi, ja reizes divas gadā".

Atvars Lakstīgala ir gandarīts par paveikto darbu ar Lietuvas Valsts simfonisko orķestri: "Saņēmu komplimentus arī no orķestra mūziķiem, kas izteica cerību ar mani sadarboties vēl kādu reizi. Tas, protams, ir ļoti patīkami!"

Koncertu filmēja Lietuvas Nacionālā televīzija, kas Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra koncertus filmē divas līdz trīs reizes gadā. Lietuvas televīzijas ēterā koncertu varēs redzēt visticamāk jau šī gada maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja