Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Busuļa pirmais lielkoncerts

Intars Busulis atrādīs gadu gaitā paveikto 1. un 2.augustā Latvijas Nacionālajā operā


"Šis būs mans pirmais koncerts, kurā cilvēki atnāks, apsēdīsies un klausīsies tikai manu uzstāšanos," saka Intars Busulis. "Nebūs ēšanas, dzeršanas, citu mākslinieku…" Šodien un rīt Intars kāps uz Latvijas Nacionālās operas Lielās zāles skatuves, lai savas daiļrades cienītājiem sniegtu atskaites koncertus. Taču nevajag uzskatīt, ka tagad kādu brīdi dziedātāja muzikālajā darbībā iestāsies miers — lai arī jau pirmdien viņš uz pāris nedēļām pazudīs Urālu kalnos, tomēr uzreiz pēc atgriešanās atkal uzsāks savu muzikālo maratonu.

Mūzika svarīgākā


Intars Busulis savu slavas brīdi piedzīvoja starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis 2005.gadā, kur ieguva Grand Prix. Nedēļas sākumā finālu piedzīvojušo Jauno vilni, kurš šoreiz medijos ieguva īpaši diskutablu slavu, Intars tomēr sauc par nepieciešamu — pašu konkursantu dēļ. "Varēja jau tos jokus nemētāt, bet kā konkurss šis pasākums ir vajadzīgs," stāsta Intars, norādot, ka tā auditorija ir milzīga, turklāt jaunajiem māksliniekiem tas lieti noder, lai sevi parādītu. Par zvaigžņu parādi un dziedāšanu uz fonogrammas Intars gan izsakās noliedzoši.

Protams, ka Operas koncertos Intars dziedās pats, nekādas māžošanās ar ierakstiem fonā nenotikšot. Skanēs dziesmas no visiem viņa daiļrades posmiem — gan albums Kino, gan pārējais, kas ir bijis. "Nav jau man nemaz tik daudz to dziesmu," pieticīgi atzīst Intars — Kino bijis viņa pirmais soloalbums, lai arī līdz šim izdarīts daudz, gan zēnu grupas Café, gan Māra Briežkalna kvinteta, gan citos neskaitāmos projektos. Koncertos Intars dziedās arī pazīstamākās melodijas no uzvedumiem Cabaret un Viva La Bomba. Tieši tādēļ šie koncerti nodēvēti par atskaites koncertiem — tiks skarti visi Intara muzikālās daiļrades posmi.

Lai arī Intars uzsver, ka mūzika ir daudz svarīgāka par šovu, tomēr koncertos īpaši būs piedomāts pie scenogrāfijas, to veidojis Viktors Runtulis. Būs divas skatuves, ar kuru palīdzību tiks mainīta noskaņa — diena pret nakti, iela pret bulvāri… Būšot krāšņi, kā saka mūziķis — "lielkoncerts vārda pilnā nozīmē". Intars gan atzīst, ka, iespējams, 1.augusta koncerta apmeklētājiem būšot jāpacieš nelielas neērtības filmēšanas dēļ — ierakstu plānots izdot DVD formātā. Ar šādu pašu koncertprogrammu Intars uzstāsies arī Dzintaru koncertzālē 12.un 13.septembrī, taču šajās uzstāšanās reizēs galveno lomu spēlēs mūzika.

Gatavs uz kompromisiem


Lai gūtu atelpu no aktīvās koncertdzīves, Intars piekritis piedalīties avantūrā — doties džipu braucienā pa Urāliem. "Nemaz tā īsti nezinu, kas tur notiks, vien tik, cik avīzēs esmu izlasījis," smejot atzīstas dziedātājs, kurš neesot pat bijis ne uz vienu sapulci. Autoekspedīcijā 1000 jūdzes Urālu kalnos Busulis dosies kopā ar aktieriem Egonu Dombrovski un Gintu Grāveli, tajā piedalīsies arī grupas Gain Fast mūziķis Kaspars Zlidnis, kā arī pieredzes bagātie ceļotāji Harijs Sils un Edgars Zaķis. Intars stāsta, ka līdzi ekspedīcijā došoties ufologs, un nenoliedz, ka tic ārpuszemes civilizāciju esamībai. "Paskaties naktī skaidrās debesīs — vai tiešām vari noticēt, ka tur neviena nav?" Busulis smej un nosaka, "tur kaut kam ir jābūt!"

Dziedātāju neuztrauc ne gaidāmā ekstrēmā sadzīve, ne arī fakts, ka būs ar mazpazīstamiem cilvēkiem jāsadzīvo vairākas dienas relatīvi ierobežotā telpā. Kā izrādās, Intars vairākus gadus pavadījis Latvijas armijā, virsdienestā — vien pusotru mēnesi pēc dienesta beigšanas jau esot startējis Sony Jazz Stage konkursā, turklāt veiksmīgi! No ķīviņiem arī viņš nebaidās — esot gatavs uz kompromisiem, turklāt vienmēr jau varot viens aiziet mežā.

Uzreiz pēc atgriešanās Busulis atkal metīsies koncertu dzīves virpulī — tie paredzēti gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Vai tiešām, aktīvi koncertējot, netiek laupīts laiks ģimenei? "Mājās esmu bieži, vismaz man pašam tā liekas," apgalvo Intars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja