Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Divu LNSO koncertmeistaru portreti kamermūzikas programmā

20. janvārī plkst. 19 Lielajā ģildē kamermūzikas koncertā Portreti. Oskars Bokanovs un Tommāzo Pratola uzstāsies divu Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra grupu koncertmeistari. Katrs no viņiem ir apvienojies kameransamblī ar meistarīgu pianistu

Pirmajā daļā flautists Tommāzo Pratolas muzicēs ar pianisti Agnesi Egliņu, savukārt otrajā daļā – kontrabasists Oskars Bokanovs uzstāsies ar pianistu Rihardu Plešanovu. Programmā iekļauta franču, itāļu un čehu mūzika, kā arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra rezidējošā komponista Andra Dzenīša darbi. 

Itāļu mūziķis Tommāzo Pratola ir LNSO flautu grupas koncertmeistars kopš 2019. gada. Mūziķis ieguvis speciālbalvu par laikmetīgās mūzikas darba atskaņojumu prestižajā Starptautiskajā Eola pūšaminstrumentu konkursā 2021 Diseldorfā. 2012. gada novembrī viņš ieguva Severīno Gaceloni balvu un Itālijas Izglītības, universitāšu un pētniecības ministrijas balvu Premio delle Arti (Matēra). Tommāzo Pratola piedalījies Baireitas Jauno mākslinieku festivālā (2015), klasiskās mūzikas festivālā Pacific Japānā (2018–2019) un Cermatas mūzikas festivālā (2018–2019).

Pianiste Agnese Egliņa ieguvusi Lielo mūzikas balvu 2020 kategorijā Par izcilu sniegumu gada garumā un Lielo mūzikas balvu 2010 kategorijā Par izcilu darbu ansamblī. Pianiste ir vairāku starptautisku konkursu laureāte. Kā soliste uzstājusies ar LNSO, atskaņojot Aleksandra Skrjabina klavierkoncertu kopā ar diriģentu Olari Eltsu un pirmatskaņojot Kārļa Lāča klavierkoncertu ar diriģentu Māri Sirmo.

Tommāzo Pratola un Agnese Egliņa izvēlējušies franču un itāļu mūzikas programmu: skanēs Žana Marī Leklēra, Alfrēdo Kazellas, Fransisa Pulenka un Anrī Ditijē skaņdarbi, kā arī Andra Dzenīša opuss Kali Yantra.

Oskars Bokanovs ir LNSO kontrabasu grupas koncertmeistars kopš 2017. gada. Vairāku starptautisku konkursu laureāts – uzvarējis konkursos Brno (2010) un Blatnā (2016), godalgots konkursos Holicē (2016, Čehija) un Vroclavā (2016, Polija). Studiju laikā ieguvis JVLMA un Swedbank Gada balvu jaunajam mūziķim 2014. Kamerorķestra Kremerata Baltica sastāvā muzicējis ar Gidonu Krēmeru, Martu Argeriču, Mišu Maiski, Mario Brunello u. c.

Pianists Rihards Plešanovs sniedz solokoncertus Šveicē, Itālijā, Francijā, Nīderlandē, Krievijā u. c. Kā solists uzstājas ar Kremerata Baltica, Sinfonietta Rīga, Liepājas simfonisko orķestri un LNSO, sadarbojas ar Latvijas Radio kori, ir kvarteta Quadra mūziķis.

Oskara Bokanova un Riharda Plešanova lasījumā klausītāji dzirdēs čehu autoru Ādolfa Mišeka un Fantišeka Hertla sonātes, kā arī Andra Dzenīša opusu Iron-Wood.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja