Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Dzintaru koncertzālē notiks pianista Antona Ļahovska solo koncerts

22. oktobrī plkst. 19 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē ar solo koncertu uzstāsies izcilais krievu pianists, starptautisku konkursu laureāts - Antons Ļahovskis, informēja koncerta pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Viņa sniegumā koncertā izskanēs Sergeja Rahmaņinova Variācijas par Korelli tēmu op. 42, Sergeja Prokofjeva Sonāte nr. 7 op. 83, Pētera Vaska Baltā ainava un Modesta Musorgska Izstādes gleznas.

Pianists ar smalku dvēseli, aizraujošu ideju pasauli un žilbinošu spēles tehniku – par Pēterburgā dzimušo krievu pianistu Antonu Ļahovski raksta mūzikas kritiķi. Jau vairākus gadus viņš dzīvo un studē Londonā.

Latvijā Antona Ļahovska vārds pirmo reizi izskanēja, līdz ar jaunā pianista negaidīto un briljanto uzvaru Jāzeps Vītola starptautiskajā pianistu konkursā. Kopš šis uzvaras talantīgā mūziķa koncertceļi regulāri ved caur Rīgu. "Man ļoti patīk Latvijas sirsnīgā, viesmīlīgā publika un labās koncertzāles. Turklāt vienmēr patīkami atgriezties pie mūziķiem, kuri jau iepazīti: lai kaut ko kopīgi radītu, personīgais kontakts ir ļoti svarīgs. Pie jums parasti dodos kā brīvdienās, jo zinu, ka sniegšu ne tikai koncertus, bet satikšu arī labus draugus," intervijā Latvijas Radio 3 Klasika sacīja pianists.

Sergeja Rahmaņinova un jo īpaši – Sergeja Prokofjeva mūzika ir Antona Ļahovska īstenā stihija. Fricim Kreisleram veltītās Variācijas par Korelli tēmu atklāj gan Rahmaņinova melodiķa talantu, gan pianista veiklību, savukārt Sergeja Prokofjeva skaņurakstā Ļahovskim nereti izdodas atsegti līdz šim neiepazītus Prokofjeva mūzikas tēlus un raksturus. Koncertā Antons Ļahovskis atskaņos arī Modesta Musorgska Izstādes gleznas, kas lai arī labi zināms un iemīļots cikls, tomēr Latvijā tiek atskaņots visai reti. Līdzās trim krievu komponistiem koncertā skanēs arī latviešu dižgara Pētera Vaska mūzika. No komponista darbu plašā klāsta Ļahovski izvēlējies apcerīgo un emocionāli tīro 1980. gadā tapušo Balto ainavu, kas nu ir daļa no cikla Gadalaiki.

Antons Ļahovskis mācījies Nikolaja Rimska-Korsakova Sanktpēterburgas Valsts konservatorijas mūzikas skolā sevišķi apdāvinātiem bērniem, pēc tam – Sanktpēterburgas konservatorijā pie Aleksandra Sandlera. No 2001. gada turpinājis studijas Londonā: Trīsvienības mūzikas koledžā pie profesora Džona Bingema un Gildholas mūzikas un drāmas skolā pie profesora Ronana O’Horas. No 1996. līdz 2008. gadam piedalījies vairākos starptautiskos konkursos Krievijā, Beļģijā, ASV, Lielbritānijā. Jāzepa Vītola 5. Starptautiskajā pianistu konkursā ieguvis Grand Prix.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja