Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Intars Busulis "Atskaites koncerts Kino"

Intara Busuļa atskaites koncerts Latvijas Nacionālajā operā iemūžināts DVD

Pēc pagājušā gada augustā Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notikušajiem Intara Busuļa "atskaites koncertiem" sajūsminātā publika uzreiz metās taujāt, kad gan safilmētais materiāls būs dabūjams "iekonservētā" formātā. Pagājis gads, un pie Busuļa (vai varbūt vienkārši labas mūzikas?) cienītājiem nonācis mūzikas izdevniecības Platforma Music paspārnē radīts DVD, kas ļauj sajust no atmiņas jau nedaudz pagaisušo koncertu gaisotni, atklāt jaunas nianses un kvalitatīvi pavadīt brīvu vakaru.

Godīgs, nepārspīlēts un tiešs — tā gribas raksturot nesen iznākušo DVD. Taču pavisam noteikti ne prasts plastmasas ripulis, kādu šībrīža nežēlīgā mūzikas tirgus apstākļos var izlaist tikai absolūts optimists vai pilnīgs nejēga. Pievienotā vērtība — neliels fotoalbums ar krāšņām, gaisotnei atbilstošām fotogrāfijām — kartona vāciņiem, kur glabājas mūzika, piešķir īpašu eleganci, radot vēlmi šim DVD rast vietu ne disku plauktā, bet gan pie grāmatām.

Bez liekiem pārspīlējumiem, grandiozām videovizualizācijām un animāciju samudžinātas izvēlnes, tikai nospiežot pāris pogu var nokļūt LNO Lielajā zālē, kur koncerta noslēgumā Intars paveica ko pavisam pārsteidzošu — pacēla kājās visu publiku: skatītāji dancoja gan parterā, gan balkonos. Ierakstā iekļautas 22 dziesmas, sākot no ievada melodijas un aizraujošā Frenka Sinatras hita I"ve Got You Under My Skin (šķiet, Busulim ar Sinatru kopīgas vairākas iezīmes, ne tik artistiskums un izkoptā balss) līdz trakulīgajam noslēgumam ar Gas Gas un popūriju. Pa vidu — koncerta konfekšu asorti — dziesmas no albuma Kino, stāsti par bērnību, trakulīgas dejas un pāri visam — sirsnīgs un neuzspēlēts pozitīvisms. Klasisks koncerta ieraksts — bez operatoru eksperimentiem, taču ar pietāti pret māksliniekiem.

Tiem, kuri šovu vērojuši no zāles tālākajiem stūriem, būs interesanti skatīt Busuļa grimases tuvplānā — tās ir atsevišķs teātris! Varu pačukstēt par "ekstrām" — tur atrodami kadri no kāda daudzu iemīļota Ziemassvētku uzveduma, kas pēdējos gadus mājvietu radis Sapņu fabrikā...

Kad divas stundas garais muzikālais piedzīvojums (vai drīzāk tā atsaukšana atmiņā) beidzies, rodas sajūta, ka arī pēc noskatīšanās šo DVD negribas ielikt tālākajā nostūrī — pārāk jau labs un aizraujošs, jo īpaši noderīgs vakariem, kad sapulcējies nemierīgu viesu pulciņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DVD

Intars Busulis. Atskaites koncerts Kino

Izdevējs Platforma Music

Pieejams mūzikas ierakstu veikalos

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja