Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Jūnija vidū norisināsies Rīgas festivāls

VSIA Latvijas koncerti rīkotais Rīgas festivāls šogad norisināsies no 7. līdz 20. jūnijam Rīgas koncertzālēs un Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, informēja festivāla rīkotāji.

Ar košu un neaizmirstamu koncertprogrammu festivālā uzstāsies eksotiskā kubiešu džeza dziedātāja Daime Arokena (Dayme Arocena) un ritma virtuozs, Grammy balvas ieguvējs Jaroldi Obrē Roblē (Yaroldy Abreu Robles). Vērienīgu koncertu piedzīvos Sinfonietta Rīga kopā ar spožo un revolucionāro pianistu Georgiju Osokinu. Savukārt festivālu atklās īpašs notikums - astoņi pasaules pirmatskaņojumi, latviešu komponistu jaundarbi, kas apvienoti koncertprogrammā Bezgalības krelles, diriģenta Kaspara Putniņa vadībā tos izdziedās Latvijas Radio koris.

Rīgas festivālu 7. jūnija vakarā Lielajā ģildē atklās vērienīgs koncerts, kur uz skatuves kāps Kaspara Putniņa mākslinieciskajā pārziņā esošais Latvijas Radio koris – pasaules mēroga kormūzikas zvaigznes, kuru sniegums novērtēts arīdzan ar prestižajām Grammy un Gramophone balvām. Kolektīva jaunāko koncertprogrammu Bezgalības krelles veido astoņu dažādu paaudžu latviešu komponistu jaundarbi ar Noras Ikstenas radītajiem spilgti tēlainajiem tekstiem, kas apdzied astoņas Saules sistēmas planētas. Jaundarbus Latvijas Radio korim radījuši tādi komponisti kā Arturs Maskats, Santa Ratniece, Anna Fišere, Mārtiņš Viļums, Platons Buravickis, Ēriks Ešenvalds, Juris Karlsons un Andris Dzenītis.

Festivāla nākamais koncerts aicina 8. jūnijā doties uz Spīķeru koncertzāli, lai baudītu Džeza vakaru ar Matīsu Žilinski. Jaunajam pianistam un komponistam saspēlējoties ar saviem pieredzējušajiem kolēģiem – kontrabasistu Andri Grunti un bundzinieku Arti Orubu – varēsim gremdēties atmiņās par bērnības laika smaržām un garšām, izjūtām un piedzīvojumiem.

Kolorītais duets – vijolniece Darja Smirnova un pianiste Roksana Tarvide – Spīķeru koncertzālē 13. jūnijā savukārt aicina ļauties Francijas šarmam un izsapņot vasaru tik vilinošajā zemē – ikoniskajā Parīzē un laiskajā Rivjērā, Burgundijas laukos un Lamanša tālēs, kopīgi pārlapojot izsmalcinātos Kloda Debisī, Sezāra Franka un Lilī Bulanžē skaņdarbus.

Versmaini dramatiskas un emocionāli atkailinātas, gaišas romantikas un spārnojošu cerību caurstrāvotas simfoniskas partitūras izskanēs 15. jūnija vakarā, kad uz Dzintaru koncertzāles skatuves satiksies aizrautīgi daudzpusīgais kamerorķestris Sinfonietta Rīga un kritiķu un publikas kvēli mīlētais pianists Georgijs Osokins, kā arī izslavētā Polijas Radio kamerorķestra Amadeus diriģente Anna Dučmala-Mroza. Viņu lasījumā piedzīvosim Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena Ceturto klavierkoncertu un Ceturto simfoniju, kā arī mūslaiku autoritātes Pētera Vaska Musica appasionata.

20. jūnija vakarā Dzintaru koncertzālē Rīgas festivālu grandiozi noslēgs pasaulslavenā kubiešu džeza dīva Daime Arokena. Saulaino un ekspresīvo kubiešu mūziku viņa izdziedās kopā ar ritma virtuozu, Grammy balvas ieguvēju Jaroldi Obrē Roblē, džeza vijolnieci – kaislīgu muzikālo robežu pārkāpēju Linu Krusu (Line Kruse) un Latvijas Radio bigbendu. Savukārt 19. jūnija vakarā šos izcilos māksliniekus būs iespēja dzirdēt Spīķeru koncertzālē, iedibinātajā koncertciklā Radio SWH džeza klubs.

Rīgas festivāls jau kopš 2011. gada ir stabila Latvijas galvaspilsētas kultūras dzīves sastāvdaļa, ik pavasari pulcējot spilgtākos pašmāju un ārvalstu mūziķus un piedāvājot stilistiski daudzveidīgas un mākslinieciski augstvērtīgas koncertprogrammas.

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu paradīze kasēs un internetā.

Vairāk - festivāla interneta mājaslapā www.rigasfestivals.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja