Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

KDi iesaka: Likteņa ironija

_Kultūras Diena un Izklaide _iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Pļavas dedestiņas stāsts

Šovasar uz Dabas koncertzāli Kurzemē un Vidzemē aicina pļavas dedestiņa. 13. jūnijā Dabas koncertzāle tiks ierīkota Rūšu pļavās (Smārdes pagastā Engures novadā netālu no Milzukalna), 19. jūnijā – Drusku kalnā (netālu no Kornetiem Veclaicenes pagastā Alūksnes novadā). Šogad stāsts ir par mūsu zemē arvien mazākās platībās sastopamo dabisko pļavu: Latvijā tā aizņem tikai 1% no valsts teritorijas. Kas ir bioloģiski vērtīgs zālājs? Kā tas rodas un veidojas? Ko mēs varam darīt, lai saglabātu bioloģiski vērtīgas pļavas? Atbildes uz šiem jautājumiem, kā arī emocionālu piedzīvojumu varēs gūt, izdzīvojot pļavas dedestiņas stāstu vairāk nekā 20 izziņas un radošajās laboratorijās, kā arī muzikālajā un vizuālajā Dabas koncertzāles pasākumā.

Dabas koncertzāle Rūšu pļavās 13.VI, Drusku kalnā 19.VI. Ieeja bez maksas www.daba.gov.lv www.dabaskoncerts.lv

Svelmaina kaisle

Nepiepildīti sapņi, ilgas pēc dzimtenes, šķiršanās sāpes – par to visbiežāk stāsta fadu dziesmas. Tās atrod auditoriju visā pasaulē, arī Latvijā. Rīgas festivālā uzstāsies Žoana Amendoeira no Portugāles – fadu dziesmām viņa piešķir jauneklīgu aizrautību un svelmainu kaisli. Pirmo uzvaru fadu konkursā viņa guvusi 13 gadu vecumā. Pašlaik māksliniecei ir 32 gadi, viņa ir koncertējusi visos kontinentos un izdevusi astoņus albumus.

Žoana Amendoeira Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 13.VI plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–40

Skate

Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas horeogrāfu diplomizrāžu skatē savus darbus piedāvā 19 topošo mākslinieku. Izrādes notiek Nacionālās operas Jaunajā zālē, Latvijas Kultūras akadēmijā, Zirgu pastā, Eduarda Smiļģa Teātra muzejā un Ģertrūdes ielas teātrī.

Diplomizrādes Rīgā līdz 15. jūnijam. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–10

Likteņa ironija

Rīgas Operas festivālā, kas šogad veltīts Džakomo Pučīni mūzikai, diriģenta Modesta Pitrena vadībā būs dzirdamas operas Vīlas un Džanni Skiki – abas tiek piedāvātas vienā vakarā. Lai gan tās pieskaras nāves tēmai, režisora Viestura Kairiša iestudējums ir ironisks un dzīvi apliecinošs. Operā Vīlas absolūti fantastisks ir kostīmu mākslinieces Kristas Dzudzilo un scenogrāfa Reiņa Dzudzilo darbs.

Vīlas. Džanni Skiki LNO 11., 18.VI plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–65

Ķermeņa valoda

No 17. līdz 21. jūnijam Rīgā notiks ikgadējais starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls Laiks dejot, kuru vada horeogrāfe Olga Žitluhina. Šogad forums ar devīzi Mans ķermenis ir mana seja vēlas pievērst uzmanību dejas galvenajam medijam un izteiksmes līdzeklim – ķermenim. Programmā iekļautas izrādes, kurās mākslinieki no dažādām valstīm un kultūrām komunicē ar skatītāju, atklājot savas versijas par ķermeņa resursiem, tā saikni ar cilvēka iekšējo pasauli un eksistenci apkārtējā pasaulē. Festivālā piedalīsies mākslinieki no Ķīnas, Lietuvas, Luksemburgas, Portugāles, Rumānijas, Zviedrijas, Somijas un Latvijas.

Laiks dejot Rīgā 17.–21.VI. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–10 www.dance.lv

Mocarta pērles

Rīgas festivālā notiks soprāna Ingas Šļubovskas, klarnetista Egīla Šēfera un pianista Toma Ostrovska koncerts, kura pirmajā daļā skanēs agrīnās Volfganga Amadeja Mocarta ārijas ar sakrālo tekstu, tās komponētas Prāgas gados. Otrajā daļā – Franča Šūberta Ganiņš uz klints ar Vilhelma Millera vārdiem, Džakomo Meierbēra Ganu dziesma, Roberta Šūmaņa dziesmas, Džirolamo Saljēri mūzika.

Koncerts Mazajā ģildē 16.VI plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja