Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

KDi iesaka: Mīlestība Parīzē un citur

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Labāko saksofonistu parāde

Līdz 22. februārim Rīgu pieskandinās IX Starptautiskais saksofonmūzikas festivāls Saxophonia. Tajā piedalīsies mūziķi no Francijas, Beļģijas, Turcijas, Norvēģijas un Latvijas. Izskanēs seši koncerti; dzirdēsim vairākus pirmatskaņojumus – Maijas Einfeldes, Jēkaba Jančevska un Jāņa Lūsēna opusus. Festivāls tiek rīkots ik pa diviem gadiem un piedāvā klausītājiem gan Latvijas labāko saksofonistu parādi, gan pasaules zvaigznes. Pievērsiet uzmanību 18. februāra koncertam Rīgas Kongresu namā – kopā ar Latvijas Radio bigbendu uz skatuves kāps trīs norvēģu mūziķi – Jana Garbareka gara radinieks saksofonists Māriuss Nesets, akordeonists Heine Buge un sitaminstrumentālists Antons Ēgers. Skanēs Māriusa Neseta oriģinālmūzika.

Festivāls Saxophonia Rīgā 12.–22.II. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25

Septiņi vakari

Trīskārtējais Muzikālās bankas uzvarētājs Dons ir gatavs pārspēt pats sevi: pērn februārī viņš sniedza sešus koncertus klubā Palladium, šogad izziņojis septiņus. Šajā koncertu ciklā no 13. līdz 21. februārim dziedātājs iepazīstinās ar albumu Sibīrija, kas iznāks jau rīt. Iedvesmu jaunām dziesmām Dons guvis pērn – 25 000 kilometru ceļojumā līdz Vladivostokai un Indijas svētvietai Vārānasī.

Dons Koncertzālē Palladium 13., 14., 15., 17., 19., 20., 21.II plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–20

Pasaule

Hermaņa Brauna fonda dzimšanas dienas koncertā uzstāsies world music kvartets Quadro Nuevo no Vācijas. Ansamblis spēlē melodisku, jautru, dažkārt viegli melanholisku mūziku. Programmā – džezs, tango, flamenko, itāļu melodijas, Dalidas un Džo Dasēna hitu apdares.

Quadro Nuevo Koncertzālē Rīga 12.II plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25–50

Parīze, es tevi mīlu

Valentīndienas noskaņā ieturētajā koncertā No Parīzes ar mīlestību profesionālais pūtēju orķestris Rīga diriģenta Raita Ašmaņa vadībā atskaņos mīlas dziesmas un franču mūziku. Programmu izdaiļos soliste Aija Vītoliņa un vokālais kvartets Harmony 4 Riga. Klausītājus priecēs skaistāko franču melodiju popurijs, Edītes Piafas hiti, kā arī Koula Portera un Stīvija Vondera kompozīcijas.

No Parīzes ar mīlestību Lielajā ģildē 15.II plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

Ekspresijas vulkāns

Diriģenta Normunda Šnē un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertā skanēs mūsu laikabiedra Pāvela Karmanova opuss Twice a Double Concerto, Dmitrija Šostakoviča Otrais koncerts čellam un orķestrim un Sergeja Prokofjeva Otrā simfonija. "Trīs intriģējoši pretstati," programmu piesaka Normunds Šnē. "Dzelzs tvēriens, īsts ekspresijas vulkāns sadzīvo ar aizkustinošu maigumu Prokofjeva pieteikumā Parīzes izlutinātajiem gardēžiem. Pāvels Karmanovs dzīvo citā ērā, mūzika meklē skaistumu, harmoniju un tiecas uz augšu. Neaptverami daudznozīmīgs ir Šostakoviča meistardarbs, ļoti skarba realitāte, pavisam trausli sapņi un cerības."

LNSO Lielajā ģildē 13.II plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30

32 figūru kombinācija

Nepalaidiet garām iespēju dzirdēt Kristapa Pētersona un Sergeja Timofejeva operu Mihails un Mihails spēlē šahu. Formas un satura ziņā tas ir viens no unikālākajiem, oriģinālākajiem iestudējumiem Latvijas muzikālajā teātrī (režisors Viesturs Meikšāns). Izrādē ir 32 dalībnieki – tikpat, cik figūru šaha spēlē, – 14 mūziķu, astoņi dziedātāji, astoņi dejotāji un diriģenti Ainārs Rubiķis un Atvars Lakstīgala

Mihails un Mihails spēlē šahu LNO Jaunajā zālē 14., 15.II plkst. 18.30. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–25 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja