Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

KDi iesaka: Morālo robežu pārkāpēji

_Kultūras Diena un Izklaide_ iesaka spilgtākos nedēļas notikumus  

Morālo robežu pārkāpēji

Režisors Mārtiņš Eihe Dailes teātrī iestudējis angļu dramaturga Ādama Peka lugu Bonija un Klaids (2010). Tā balstīta uz patiesiem notikumiem, kas risinājās Amerikā 1934. gadā, un vēsta par noziedznieku pāra dzīves pēdējām stundām. Šķērsojuši štata robežu nozagtā Fordā ar čemodānu, kas pilns ar ieročiem un kontrabandas viskiju, Bonija un Klaids ir atraduši savu pēdējo patvērumu. Viņi bēg no likuma varas un dzīves realitātes. Bonija un Klaids ir robežu pārkāpēji – gan štata, gan morālo robežu pārkāpēji. Viņu stāsts izrādes autoru iedvesmo stāstīt arī par robežu pārkāpējiem mākslā – tiem, kuri paplašinājuši vispārpieņemtās robežas un apsteiguši savu laiku. Lomās – jaunie aktieri Lelde Dreimane un Mārtiņš Upenieks.

Bonija un Klaids Dailes teātra Kamerzālē 1., 4.V plkst. 18; 22.V plkst. 15. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

Džezs plus hiphops

Festivāls Rīgas ritmi piedāvā daudzpusīgā amerikāņu dziedātāja Hosē Džeimsa koncertu. Savā daiļradē viņš apvieno moderno džezu, R&B, soulmūziku, hiphopu, drum’n’bass un roku. Mākslinieku iedvesmo grupas Radiohead un Nirvana, kā arī jaunāko laiku zvaigznes Frenks Oušens un Džeimss Bleiks. Hosē Džeimsa jaunākais albums Yesterday I Had the Blues veltīts Billijas Holidejas 100 gadu jubilejai.

Hosē Džeimss Rīgas Kongresu namā 29.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30

Klasika

Apvienība Mielavs un pārcēlāji noslēdz albuma Atsaukties turneju. Skanēs jaunas dziesmas, kompozīcijas no iepriekšējiem Mielava un pārcēlāju albumiem un grupas Jauns Mēness nozīmīgākie skaņdarbi.

Mielavs un Pārcēlāji Mūzikas namā Daile 30.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

Jūtu impērija

Dzintaru koncertzālē notiks baleta vakars. Poļu horeogrāfa Kšištofa Pastora izrādē Karmena dejos Viktorija Jansone, Raimonds Martinovs, Sergejs Neikšins un citi. Dejotājas un horeogrāfes Elzas Leimanes-Martinovas sieviešu jūtu pasaulei veltītajā iestudējumā Tikko piedalīsies Viktorija Jansone, Baiba Kokina, Ieva Rācene, Aleksandrs Osadčijs, Ringolds Žigis un Arturs Sokolovs.

Karmena. Tikko Dzintaru koncertzālē 30.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25

Zemapziņas signāls

Sestdien, 30. aprīlī, Dirty Deal Teatro notiks alternatīvās mūzikas koncerts, kurā uzstāsies divi ievērojami mākslinieki. Amerikāņu dueta Starving Weirdos dalībnieks Braiens Pails uzstāsies ar soloprojektu Ensemble Economique. "Ērģeles, ģitāras, bungu mašīnas un pārvērstas balsis veido atvēsinošus un miglainus tēlus, kas reizēm atgādina te The Cure, te Arvo Perta, te My Bloody Valentine skanējumu," par Ensemble Economique raksta žurnāls Spin. Austrietis Štefans Justers iepazīstinās ar abstraktās elektroniskās mūzikas projektu Jung An Tagen, kurā smalki pēta apziņas un neapzinātības robežšķirtnes.

Koncerts Ensemble Economique un Jung An Tagen Dirty Deal Teatro 30.IV plkst. 20. Biļetes Bezrindas.lv EUR 9

Brīvais peldējums

Jānis Šipkēvics jeb Shipsea maijā uzstāsies Rēzeknes Gorā (1.V), fon Stricka villā Rīgā (3.–6.V), Vidzemes koncertzālē Cēsīs (8.V) un Durbes luterāņu baznīcā (14.V). Kamerkoncertā balsij, klavierēm un neredzamam korim skanēs dziesmas ar Federiko Garsijas Lorkas, Raiņa, Agneses Krivades un tautas vārdiem, Ludviga van Bēthovena un Filipa Glāsa mūzika, kā arī paša Jāņa Šipkēvica jaundarbi.

Shipsea Koncerti Rēzeknē, Rīgā, Cēsīs un Durbē 1.–14.V. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–26 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja