Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Stinga hitu birums

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Zvaigzne. Sestdien, 24. septembrī, Arēnā Rīga notiks ilgi gaidītais un pandēmijas dēļ atliktais britu rokzvaigznes Stinga koncerts. Laiki mainās, bet Stings un viņa dziesmas paliek – turnejai dots lakonisks nosaukums My Songs. Skanēs mākslinieka solokarjeras un grupas The Police hiti, ar kompozīcijām no sava jaunā albuma The Bridge viņš klausītājus pārāk neapgrūtinās (trīs dziesmas, ne vairāk). Koncerta iesildītājs būs Stinga dēls Džo Samners. 

Stings
Arēnā Rīga 24.IX plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 50,20–60,20

***

Pirmizrāde. Latvijas Nacionālajā operā (LNO) ir tapis Franca Lehāra operetes Jautrā atraitne jauniestudējums, ko veidojusi starptautiska radošā komanda diriģenta Tomasa Rēznera un režisora Ūves Ērika Laufenberga vadībā. Jautrā atraitne līdzās Johana Štrausa Sikspārnim ir viena no visu laiku populārākajām operetēm. Tās pasaules pirmizrāde notika Vīnē 1905. gadā, savukārt LNO tā pirmo un līdz šim vienīgo reizi iestudēta 1933. gadā. Hannas Glavarī lomu dziedās Inga Šļubovska, Jūlija Vasiļjeva un Laura Grecka, Danilo tēlos šveiciešu baritons Aleksandrs Bešā un Rinalds Kandalincevs. Aktieris Gundars Āboliņš iejutīsies Ņeguša lomā. Režisora Ūves Ērika Laufenberga versijā operetes darbība risināsies kādas apdraudētas valsts vēstniecībā (apdraudējums ir tikai finansiāls).

Jautrā atraitne
LNO 22., 24., 25.IX plkst. 19 
Biļetes opera.lv EUR 9–65

***

Pirmizrāde. Režisore Inga Tropa Nacionālajā teātrī ir iestudējusi Deivida Harovera drāmu Naži vistās. Tas ir stāsts par pieaugšanu – lai dzīvotu, kaut kam ir jāmirst… Lomās: Agnese Budovska, Gundars Grasbergs un Ivars Kļavinskis.

Naži vistās
Nacionālā teātra Aktieru zālē 22., 29.IX, 7., 16., 25.X plkst. 18.30
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30

***

Vineta Sareika spēlēs solo Johannesa Brāmsa Vijoļkoncertā. Publicitātes foto 

Klasika. Kamerorķestris Sinfonietta Rīga atklās savu 17. koncertsezonu. Piektdien, 23. septembrī, Rīgā un sestdien, 24. septembrī, Rēzeknē kolektīvs sava mākslinieciskā vadītāja Normunda Šnē vadībā muzicēs kopā ar vijolnieci Vinetu Sareiku, kura nesen ir pievienojusies Berlīnes filharmonijas orķestrim. Viņa spēlēs solo Johannesa Brāmsa Vijoļkoncertā. Vēl skanēs Roberta Šūmaņa Pirmā jeb Pavasara simfonija.

Sinfonietta Rīga
Lielajā ģildē 23.IX plkst. 19, Latgales vēstniecībā Gors 24.IX plkst. 18 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25

***

Sezona. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) savu jauno sezonu sāks JVLMA simfoniskais orķestris diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā. Programmā ir iekļauti divu šā gada jubilāru darbi – Jozefs Haidns tiek pieminēts 290. dzimšanas dienā, savukārt Georgam Pelēcim aprit 75 gadi. "Pelēča mūzikā ir jaušama Haidna ideju turpināšana – asprātīga motīvu apspēlēšana un tautisku motīvu iekļaušana simfonijā. Klausītāji dzirdēs gan Haidna Uvertīru re mažorā un Londonas simfoniju cikla noslēdzošo 104. simfoniju, gan Pelēča 13. Londonas simfoniju, kurā komponists ir iekļāvis tautasdziesmu par diviem dzelteniem kumeliņiem," stāsta Kaspars Ādamsons. 

Koncerts
JVLMA Lielajā zālē 23.IX plkst. 18 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–7
 
***

Igauņu pianists un komponists Kristjans Randalu atskaņos savu mūziku kopā ar Ventspils bigbendu. Foto – Kaupo Kikass

Džezs. Sestdien, 24. septembrī, Ventspilī notiks igauņu pianista un komponista Kristjana Randalu un Ventspils bigbenda koncerts. Skanēs Kristjana Randalu oriģinālmūzika, kas sacerēta bigbendam. Iepriekš autors to ir izpildījis kopā ar Igaunijas New Wind Jazz Orchestra. Kristjans Randalu ir studējis Štutgartē, Londonā un Ņujorkā. Viņš spilgti izpaužas gan klasiskajā, gan mūsdienu akadēmiskajā repertuārā.

Koncerts
Ventspils koncertzālē Latvija 24.IX plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–12

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja