Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Koris Kamēr... atzīmēs 25 gadu jubileju

25. maija vakarā Latvijas Nacionālajā operā viens no Eiropas un Latvijas labākajiem amatierkoriem – jauniešu koris Kamēr... – atzīmēs 25 gadu pastāvēšanas jubileju, informēja kora pārstāve Kristīne Zvirbule.

Koncertā Kamēr... izpildīs īpaši šim notikumam radītus 3 izvērstus jaundarbus, kurus korim veltījuši komponisti Ēriks Ešenvalds, Raimonds Tiguls un Geibriels Džeksons.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs ir Kamēr... galvenais diriģents Jānis Liepiņš, bet pie diriģenta pults stāsies arī kora dibinātājs un ilggadējs galvenais diriģents Māris Sirmais, diriģenti, kuri strādājuši korī - Ainārs Rubiķis, Inita Kamarūte, Mārtiņš Ozoliņš, Aivis Greters, kā arī šobrīd Latvijā pazīstami un atzinību ieguvuši kordiriģenti, kuri savulaik dziedājuši korī un guvuši iedvesmu un pamatu savai tālākai profesionālai darbībai – Līga Celma, Artūrs Ancāns un Kaspars Ādamsons.

Jānis Liepiņš par gaidāmo notikumu stāsta: "Jubilejas koncertā, pieaicinot komponistus un diriģentus, vēlamies parādīt, par ko Kamēr... ir izveidojies savu vadītāju, diriģentu un dziedātāju kopīgā darbā 25 gadu garumā. Koncertā iezīmējam trīs galvenos virzienus: Kamēr... kā laikmetīgās a capella mūzikas izpildītājs, Kamēr... kā skatuvisks, kustīgs, dziedošs organisms un Kamēr... kā sadarbības partneris orķestriem, dažādiem izpildītājiem, grupām un solistiem. To visu mūsu klausītāji piedzīvos koncertā Latvijas Nacionālajā operā."

Koncerta režisore ir Rēzija Kalniņa.

Kori Kamēr... 1990. gadā Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā dibināja Latvijā un pasaulē pazīstamais kordiriģēšanas meistars Māris Sirmais, kurš kolektīvu vadīja līdz 2012. gadam, kad vadības grožus atdeva sava studenta un ilggadēja kora otrā diriģenta Jāņa Liepiņa rokās, kurš līdz šim brīdim ir Kamēr... mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents.
Kora pastāvēšanas laikā tas izveidojies par vienu no spilgtākajiem un interesantākajiem amatierkolektīviem, gan savu izkopto vokālo prasmju (vokālie pedagogi Aina Bajāre un Ansis Sauka), gan repertuāra izvēles dēļ, kurā nozīmīgākā daļa vienmēr pievērsta jaunu darbu pasūtīšanai un sadarbībai ar mūsdienu kā Latvijas tā arī starptautiski pazīstamiem skaņražiem. Koris ir arī daudzu starptautisku festivālu un simpoziju dalībnieks un konkursu laureāts, tajā skaitā vairākkārtējs Latviešu Vispārējo dziesmu un deju svētku laureāts, divreiz (2004. un 2013. gadā) ieguvis prestižo Eiropas Lielo mūzikas balvu, kā arī ir Lielās mūzikas balvas laureāts.

Biļetes uz Kamēr.... jubilejas koncertu pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja