Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijā koncertēs Kriss Normens

Arēnā Rīga 5. martā un Daugavpils Olimpiskajā centrā 9. martā uzstāsies poproka leģenda un Smokie leģendārās balss īpašnieks Kriss Normens. Koncertos dziedātājs izpildīs ne tikai "zelta” hitus, bet arī atskaņos dziesmas no sava jaunā albuma Junction 55, kas iznāks nākamā gada pavasarī, informēja koncerta rīkotāji.

Mūzikas fanus visā pasaulē nav īpaši nepieciešams daudz iepazīstināt ar Krisu Normenu. Viņa īpašās aizsmakušās balss dēļ grupa Kidness, pēc grupas menedžeru ieteikuma, savulaik tika pārdēvēta par Smokey un vēlāk par Smokie.

Kriss Normens (īstajā vārdā Kristofers Vords Normens) dzimis mākslinieku ģimenē Jorkšīrā, Lielbritānijā. Puiša tēvs, kura muzikālā gaume bija veidojusies Elvisa Preslija, The Beatles, Boba Dilana un The Rolling Stones iespaidā, pirmo ģitāru  dēlam uzdāvināja, kad Krisam bija septiņi gadi.

1962. gadā Kriss Normans iestājās Bredfordas zēnu skolā, kur satika savus nākamās grupas Smokie biedrus Alanu Silsonu un Teriju Vaitliju.

Sākotnēji grupai bija dažādi nosaukumi - The Yen, Essence, Long Side Down, The Elizabethans. Taču īstos radošos panākumus grupai atnesa liktenīgais nosaukums – 1975. gadā klajā nāca ilgi briedušais grupas Smokie debijas albums Pass It Around, kas tapa kopā ar slaveniem tā laika producentiem un dziesmu autoriem Nikiju Činu un Maiku Čepmenu.

1978. gadā sākas Smokie zelta ēra - tiek izdots albums Montreaux. Kritiķu atzinīgi novērtētais singls Mexican Girl kļūst par megahitu, bet Krisa Normena un Sūzijas Kvatro dziesma Stumblin' in iekļūst ASV Billboard top desmitniekā, kam sekoja žilbinošas slavas gads, koncerttūres visos kontinentos un grupas fanu pilni stadioni.

Lai gan Kriss Normens 1984. gadā pameta Smokie un sāka solo karjeru, viņa diskogrāfija ir ļoti iespaidīga - vairāk nekā 50 singli un vairāk nekā 30 izdoti albumi (9 no tiem Smokie un 25 solo). Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 30 miljoni ierakstu, un mākslinieks joprojām raksta mūziku un turpina savu koncertdarbību.

Pēc Krisa Normena un Sūzijas Kvatro veiksmīgajiem koncertiem viņš sadarbojās ar Modern Talking, Blue System, CC Catch dibinātāju, komponistu un dziedātāju Dīteru Bolenu.

Ar dziesmu Midnight Lady Kriss Normens iekaroja populārās mūzikas olimpa virsotnes daudzās valstīs. 2014. gadā kopā ar CC Catch viņš izveidoja duetu Another Night in Nashville.

Pēdējos 23 gadus mūziķis dzīvo Menas salā un jau vairāk nekā 50 gadus ir laimīgā laulībā ar sievu Lindu. 

"Manas dzīves laimīgākā diena bija apprecēšanās," savās intervijās saka Kriss, īpaši uzsverot sievas Lindas svarīgo lomu viņa dzīvē. Tomēr 2001. gadā dziedātāja ģimeni pārņēma bēdas - viņa dēls Braiens gāja bojā autoavārijā, braucot ar motociklu. Tomēr, atguvies no zaudējuma, Kriss Normens turpināja savu veiksmīgo karjeru.

Mākslinieks aktīvi koncertē visā pasaulē un ar savu enerģiju pārsteidz tūkstošiem fanu.

"Humors un vingrinājumi palīdz uzturēt enerģiju. Lai gan ļoti gribas slinkot, piespiežu sevi iet uz sporta zāli un sportot," smaida Kriss, kuram koncertu grafiks rezervēts vairākus gadus uz priekšu.

Krisa Normena koncertā Rīgā tiks izpildīts Living Next Door to Alice, Midnight Lady, Needles and Pins, Mexican Girl, Oh Carol, I'll Meet You at Midnight,  Don't Play Your Rock'n Roll to Me un citas pasaulslavenas mākslinieka kompozīcijas.
 
Koncertos Kriss Normens prezentēs arī savu jauno albumu Junction, kurā iekļautas 12 jaunas Krisa vai sadarbībā ar citiem mūziķiem sacerētas dziesmas. Trīs dziesmas tika uzrakstītas kopā ar viņa veco draugu un Smokie dalībnieku Pītu Spenseru, divas ar Džefu Kārlinu, pašreizējo viņa grupas dalībnieku, viena kopā ar Maiku Čepmenu, pārējās sacerējis viņš pats. Disks tika ierakstīts un producēts Krisa studijā.

"Diska nosaukums atspoguļo faktu, ka esmu jaunā posmā savā karjerā, un ir pagājuši 55 gadi, kopš es kļuvu par profesionāli," atzīmē Kriss Normens.

Krisa Normena koncerta iesildošie mākslinieki būs grupa Ottawan

Biļetes pieejamas www.bilesuparadize.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja