Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nosaukti Austras balvas 2021 nominanti

Ceturtdienas, 27. maija, rītā kļuvuši zināmi albumi, kas ir nominēti 2021. gada Austras balvai – Latvijas labākajam albumam, informēja balvas rīkotāji.

Kā jau ierasts, pretendentu saraksts plašākai publikai tika atklāts Latvijas Radio 5 - Pieci.lv raidījuma Pieci rīti laikā. Ņemot vērā šī gada īpašos apstākļus, apbalvojumam šoreiz ir nominēti divpadsmit ieraksti ierasto desmit vietā, savukārt uzvarētājs tiks paziņots īpašā ceremonijā 16. jūnija rītā raidījumā Pieci rīti.

2021. gada Austras balvai nominēti albumi:

  • Alise Joste - Šākātā
  • ansis - Liela Māksla
  • Arturs Skutelis - Lavīna
  • Domenique Dumont - People On Sunday
  • Ezeri - Sāls
  • Kasetes - Dialogue
  • Nesen - Tas būs ilgi
  • Sign Libra - Sea to Sea
  • Stūrī zēvele - Labvakar
  • Tesa - Control
  • Ūga - LG ir HH
  • Židrūns - Kovārņu mazbērniem

Ņemot vērā pandēmijas radītos ierobežojumus, šogad Austras balva tika pārcelta no tās ierastā laika novembra vidū uz vasaras sākumu, savukārt, sākot no 2022. gada, tiek plānots, ka balvas pasniegšanas ceremonija notiks ap 4. maiju. Tā kā šogad uz balvu varēja pretendēt visi tie latviešu vai Latvijā dzīvojošu mūziķu radīti albumi, kas izdoti laika posmā no 2019. gada 19. oktobra līdz 2021. gada 28. februārim, šoreiz nominantu loks ir paplašināts no ierastajiem desmit ierakstiem līdz divpadsmit.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad žūrija no divpadsmit nominētajiem albumiem izvēlēsies vienu uzvarētāju, kas saņems naudas balvu 1000 eiro apmērā turpmākās darbības veicināšanai no biedrības Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA). Tāpat arī Austras balva turpinās ciešu sadarbību ar Latvijas Radio 5 - Pieci.lv, kura ēterā katra darba diena no 31. maija līdz 15. jūnijam tiks veltīta vienam no balvas pretendentiem, katras ētera personības darba laikā atskaņojot mūziku no attiecīgā albuma, kā arī piedāvājot citus pārsteigumus.

Arī šogad Austras balvu papildinās auditorijas balsojums, kurā savu favorītu no nominētā divpadsmitnieka varēs izvēlēties klausītāji. Jebkuram portāla Delfi lasītājam būs iespēja reizi dienā nobalsot par savu favorītu, un balsojuma uzvarētājam tiks pasniegta “Delfi” simpātiju balva, kas ļaus īstenot reklāmas kampaņu portālā 1000 eiro apmērā.

2021. gadā Austras balvas žūrijas sastāvu ir papildinājuši septiņi jauni dalībnieki: Radio SWH ētera personība Artis Dvarionas, Latvijas Radio 2 ētera personība Roberts Buivids, mūzikas aģentūras MOO vadītāja Lena Sme, Radio Naba raidījuma Mūzikas sirds vadītāja Dace Otomere, mūzikas apskatnieki Rolands Paeglis un Edvards Kuks, kā arī dīdžejs un mūzikas ierakstu veikala Biit.me pārstāvis Gosh. Ar pilnu žūrijas sastāvu ir iespējams iepazīties Austras balvas mājaslapā.

Šogad Austras balva tiks pasniegta jau sesto reizi. Iepriekš to ir saņēmusi solo māksliniece Alise Joste, kā arī grupas Rīgas modes, Satellites LV, Polifauna un Tribes of the City. 

Austras balvu organizē biedrība Austras balva sadarbībā ar Latvijas Radio 5 – Pieci.lv. To atbalsta Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) un portāls Delfi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja