Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Opermūzikas svētki atdzims Siguldā

Siguldā šovasar atgriezīsies ikgadējie Opermūzikas svētki, kurus to rīkotājs ķirurgs Dainis Kalns uzsāka 1993.gadā Siguldā, bet pēdējās divas vasaras rīkoja Dzintaru koncertzālē Jūrmalā. 17.Opermūzikas svētkos Siguldā būs divi dažādi koncerti, kuri gleznainajā Siguldas pilsdrupu estrādē notiks 18.jūlijā (dienā un vakarā). Galvenā zvaigzne šajos svētkos būs norvēģu soprāns Sisela Kirkebū, kura jau reiz viesojusies Opermūzikas svētkos Siguldā.

"Ierosinot atjaunot Opermūzikas svētkus Siguldā, kur tie arī radās un izvērtās Latvijā iemīļotā un starptautiski augstu vērtētā tradīcijā, mani uzrunāja Siguldas novada domes izpilddirektors Uģis Mitrēvics, un es piekritu šim piedāvājumam, jo sadarbība Jūrmalā izvērtās citāda, nekā biju cerējis un gaidījis," Dienai stāstīja Dainis Kalns. Šovasar, vispārējā taupības režīmā, gan izpaliks izrāde, toties būs divi koncerti, kuri 18.jūlijā piedāvās atšķirīgas programmas. "Dienas koncerts būs veltīts operu koriem un dejām, tajā esmu paredzējis iesaistīt labākos Latvijas amatierkorus un deju kolektīvus. Piedalīsies arī solisti. Vakara koncerta nagla būs norvēģu dziedātāja Sisela Kirkebū Viņa ieradīsies ar savu diriģentu", informēja D.Kalns Šajā koncertā uzstāsies arī vairākas citas pasaules un Latvijas operzvaigznes, par kurām, tāpat kā par šovasar gaidāmo Opermūzikas svētku diriģentiem, orķestri un citiem dalībniekiem D.Kalns sola ziņot tuvākajā laikā. Galvenais - ir pieņemts lēmums, un Opermūzikas svētki būs. Siguldā jau notikusi pirmā konstruktīvā apspriede par svētku atjaunošanu pilsdrupu estrādē.

D.Kalna plānos turpmākajiem gadiem ir arī izrādes. Domājot par potenciālajiem iestudētājiem viņš atklāja, ka vēlētos turpināt sadarbību ar starptautiski pieprasīto Krievijas režisoru, vairākkārtēju teātru skates Zelta Maska laureātu Juriju Aleksandrovu un ir ieinteresējies par Vācijā dzīvojošās latviešu izcelsmes režisores Kristīnas Vusas pēdējo gadu iestudējumiem Vācijā. Šopavasar D.Kalns arī dosies uz Sanktpēterburgu, lai ar slavenā Marijas teātra māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Valeriju Gergijevu apspriestu nākotnes sadarbības iespējas Opermūzikas svētkos Siguldā, kur pilsdrupu brīvdabā adaptēti jau vairāki Sanktpērterburgas Marijas teātra iestudējumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja