Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Rekordlielu līgumu noslēdz Sony Music un Džeksona mantinieki

Kompānija Sony Music un Maikla Džeksona mantinieki noslēguši kontraktu ar kopējo vērtību 250 miljoni dolāru. Sony ir ieguvis tiesības turpmāko septiņu gadu laikā laist klajā desmit albumus ar pazīstamām un nepazīstamām dziedātāja kompozīcijām, atsaucoties uz newsru.com, vēsta db.lv.

Par to M.Džeksona mantiniekiem ir garantēti ne mazāk kā 200 miljoni dolāru. Skaņu ierakstu gigants uzskata šo darījumu par ieguldījumu ar peļņu, ņemot vērā intereses palielināšanos par M.Džeksona daiļradi, ziņo portāls, atsaucoties uz Wall Street Journal.

Jaunais līgums paplašina darbību termiņu un vienošanās noteikumus, līgumā kas tika noslēgts 1980.gadā starp popmūzikas karali un Sony. Šī vienošanās paredzēja, ka kompānija ierakstus varēs izplatīt līdz 2015.gadam ieskaitot, bet tagad šis termiņš ir pagarināts līdz 2017.gadam. Pie tam Sony tagad ir tiesības klajā laist arī tās mūziķa dziesmas, kuras M.Džekosns, būdams dzīvs, nav izpildījis, bet plānojis ar laiku tās iekļaut jaunajā  audio vai video albumā.

Wall Street Journal arī norādot, ka jaunais līgums ļaus mantiniekiem dzēst lielu daļu parādu, kurus atstājis M.Džeksons. Senāk masu mediji apgalvoja, ka dziedātājs dzīvojis pāri saviem līdzekļiem un vairākkārt ņēmis aizdevumus, līdz ar to miris faktiski bankrotējis.

Šā gada laikā mantiniekiem kreditoriem ir jāatdod 125 miljoni ASV dolāru, tai skaitā 35 miljonus ASV dolāru kompānijai AEG, kura organizēja koncertu sēriju Londonā, M.Džeksona plānoto pagājušā gada vasaras turneja. Dziedātāja pēkšņās nāves dēļ koncerti nenotika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja