Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Rīgas Domā koncertēs Pīters Broderiks

18. martā plkst. 19 Rīgas Domā notiks Pītera Broderika koncerts, piedaloties Sinfonietta Rīga stīgu kvartetam un Emīla Dārziņa jauktajam korim, informēja projekta Mans Doms pārstāvis Gatis Vectirāns.

Pasaulē atzītais amerikāņu dziesminieks Pīters Broderiks, kas ne tikai veiksmīgi darbojies dāņu indiroka grupā Efterklang, bet arī turpina papildināt savu soloalbumu skaitu, Latvijā koncertēs otro reizi.

"Šajā koncertā man pirmo reizi būs iespēja izpildīt vairākas dziesmas no mana pirmā albuma Float. Ar stīgu un kora palīdzību, es beidzot tās spēšu atskaņot koncertā. Tāpēc vakara pirmajā daļā izskanēs pieci Float albuma skaņdarbi, bet otrajā daļā tiks atskaņotas vairākas jaunas vokālās mūzikas kompozīcijas, kuras es izpildīšu kopā ar kori un stīgām. Uzstāšanos Rīgas Domā kopā ar šiem mūziķiem uzskatu kā neatkārtojamu izdevību," tā par tuvojošos koncertu stāsta pats Broderiks.

Pīters Broderiks darbojas ļoti plaša spektra muzikālajos virzienos. Mākslinieks ir veidojis skaņdarbus gan elektroakustiskajā un eksperimentālajā, gan folkmūzikas, gan akadēmiskajā un ambient žanrā, turklāt radījis skaņu celiņus arī filmām un dejas izrādēm. Mūzikas pazinēji stāsta, ka Broderika muzikālajam skanējumam raksturīgs nepiespiests, romantisks un atmosfērisks pieskāriens – katrs viņa skaņdarbs ir kā neverbāla saruna ar mūziku.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas eKase.lv un Rīgas Doma kasē. Biļešu cena: 10 eiro; studentiem, skolniekiem, pensionāriem: 7 eiro; bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas. Biļešu cena koncerta dienā: 15 eiro. Visi ienākumi no nopirktajām koncerta biļetēm tiks novirzīti Rīgas Doma jaunās vitrāžas Ar degsmi par brīvu Latviju izveidei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja