Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Domā norisināsies orķestra Rīga vasaras koncerti

Rīgas Domā 16. un 23. augustā orķestris Rīga aicina uz tradicionālo vasaras klasiskās mūzikas koncertu sēriju, kurā skanēs programmas No Baha līdz Stravinskim un No Mendelszones līdz Māleram.

Otrdien, 16. augustā, plkst. 19 koncertā No Baha līdz Stravinskim pie diriģenta pults stāsies orķestra galvenais diriģents Valdis Butāns. Pie ērģelēm būs Larisa Bulava, kura atzīst: "Johans Sebiastiāns Bahs ir mana "dienišķā maize", gandrīz katrā koncertā iekļauju kaut ko no diženā Baha skaņdarbiem." 15. augustā kristieši visā pasaulē svinēs Vissvētākās Jaunavas Marijas uzņemšanu debesīs, tāpēc simboliski dienu vēlāk, 16. augustā, koncertā Rīgas Domā izskanēs Makša Rēgera miniatūra Ave Maria. Programmā – arī Heroiskais skaņdarbs, ko komponējis franču skaņradis Sezārs Franks, kuram šogad aprit 200 gadu. 

"Centāmies programmā iekļaut klasiķu skaņdarbus, kas īpašajā Rīgas Doma akustikā ļautu klausītajiem izbaudīt Rīgas Doma ērģeļu un orķestra Rīga daudzveidīgo saspēli," piebilst orķestra mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns.

23. augustā plkst. 19 koncertā No Mendelszones līdz Māleram debiju orķestra diriģēšanās piedzīvos jaunais, daudzsološais diriģents Artūrs Oskars Mitrevics – šā gada JVLMA un LMT Gada balvas laureāts. Pie ērģelēm būs Ilze Reine, programmu kuplinās baritons Rihards Millers. "Šī programma mani iedvesmo, jo tajā apvienoti gan labi pazīstami un man ļoti tuvi Kamila Sensānsa un Gustava Mālera skaņdarbi, gan arī kaut kas, domājams, klausītājiem mazāk zināms, piemēram, komponistes Fanijas Mendelszsones mūzika," atklāj jaunais diriģents. "Īpaši priecājos, ka kopā ar Rihardu Milleru atskaņosim Mālera Klejojošā mācekļa dziesmas – ciklu, kas jau ilgāku laiku ir bijis manā uzmanības lokā un par kuru iepriekš tieši ar Rihardu esam diskutējuši un dalījušies izjūtās, nemaz nezinot, ka tik drīz būs iespēja to kopīgi atskaņot."

"Rīgas Doma ērģelēm ļoti atbilstošs ir XIX gadsimta romantisma repertuārs, tāpēc līdzās Fēliksam Mendelszonam izvēlējos Makša Rēgera miniatūru Benedictus, kas atklāj instrumenta daudzpusību un krāsas," stāsta ērģelniece Ilze Reine. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja