Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sākusies biļešu rezervācija uz festivāla LNSO vasarnīca 2021 koncertiem Latgales vēstniecībā Gors

Sākusies biļešu rezervācija uz Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) festivāla LNSO vasarnīca 2021 koncertiem, kas notiks no 20. līdz 22. augustam. Festivāls šogad atgriezīsies Rēzeknē – Latgales vēstniecībā Gors. Tā īpašie viesi būs maestro Raimonds Pauls, dziedātājs Intars Busulis, ģitārists Matīss Čudars, pianists Luks Geņušs, Latvijas Radio bigbends un džeza apvienība Dream Teller.

Festivālā varēs dzirdēt ne tikai klasiskās mūzikas skaņdarbus, bet arī džeza hitus un Holivudas zelta laikmeta melodijas. Pie diriģenta pults stāsies Andris Poga, Guntis Kuzma un Jānis Stafeckis. Tradicionāli festivālā plānotas arī meistarklases mūzikas skolu audzēkņiem, un būs sagatavota īpaša programma bērniem.

"Esam priecīgi, ka varam atgriezties Rēzeknē un mums pievienosies tādi lieliski mūziķi kā Raimonds Pauls, Intars Busulis, Matīss Čudars, Luks Geņušs un Latvijas Radio bigbends. Kā jebkurš no mums, arī LNSO cer, ka pavisam drīz mūsu ikdiena, tajā skaitā kultūras dzīve, varēs atgriezties ierastākās sliedēs. Tādēļ esam uzsākuši biļešu rezervāciju LNSO vasarnīca koncertu klātienes apmeklējumam cerībā, ka ar skatītājiem varēsim tikties koncertzāles telpās. Ja tomēr šādas iespējas nebūs, atkarībā no situācijas koncerti norisināsies ārtelpās pie koncertzāles Gors,” stāsta LNSO direktore Indra Lūkina.

LNSO vasarnīca ir LNSO vasaras festivāls ar klasiskām un neakadēmiskām programmām. Festivāla ideja – doties prom no galvaspilsētas tuvāk citu Latvijas koncertzāļu klausītājiem. Festivāls iepriekš skatītājus priecējis gan Cēsīs, gan Ventspilī, bet septītajā norises gadā tas atgriežas Rēzeknē, kur festivāls iepriekš norisinājies divreiz. Uz Vasarnīcu aicinātas ģimenes, draugi, LNSO pastāvīgie klausītāji un visi, kas gatavi izbaudīt skaistu muzikālo programmu.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks 20. augustā plkst. 19.00 Latgales vēstniecības Gors Lielajā zālē, kurā Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņi un pedagogi kopā ar LNSO mūziķiem diriģenta Jāņa Stafecka un režisores Unas Rozenbaumas vadībā rādīs Ineses Zanderes un Andra Vecumnieka jauniestudējumu Pasaka par mūzikas instrumentiem. Koncerts veidots, turpinot festivāla tradīciju dienu pirms festivāla sākuma rīkot meistarklases. Šoreiz tās paredzētas Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņiem, tās vadīs LNSO mūziķi, grupu koncertmeistari un komponists Andris Vecumnieks. Šo meistarklašu rezultātu varēs baudīt atklāšanas koncertā.

Savukārt plkst. 21.00 brīvdabā klausītājus turpinās priecēt džeza kvinteta Dream Teller koncerts Sapņi, mīlestība un miers. Kvinteta ierosinātāji ir dziedātāja Kristīne Liede un pianists, komponists Edgars Cīrulis, un viņi aicinājuši uz sadarbību draugus un domubiedrus – ģitāristu Svenu Vilsonu, basģitāristu Jāni Rubiku un sitaminstrumentālistu Rūdolfu Dankfeldu. Kvintets piedāvās klausītājiem vēl nedzirdētu programmu.

21. augustā plkst. 16.00 koncertā LNSO un Čaikovskis Latgales vēstniecības Gors Lielajā zālē LNSO sadarbībā ar Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra un Igaunijas Valsts simfoniskā orķestra mūziķiem diriģenta Andra Pogas vadībā atskaņos Pētera Čaikovska fantāzijuvertīru Romeo un Džuljeta. Izskanēs arī Čaikovska Pirmais klavierkoncerts ar pasaulē pieprasītā pianista Luka Geņuša solo.

Vakara noslēgumā plkst. 19.00 koncertā LNSO un Raimonds Pauls varēs dzirdēt Raimonda Paula miniatūru ciklu Naktstauriņi, ko orķestrim pārlicis Jēkabs Jančevskis, kā arī Holivudas zelta laikmeta melodijas. Pie klavierēm maestro Raimonds Pauls un pie diriģenta pults – Andris Poga.

Festivāla noslēdzošajā dienā – 22. augustā – plkst. 12.00 Latgales vēstniecības Gors telpās notiks skaņu iepazīšanas darbnīca-performance Skaņu māja.

Savukārt plkst. 17.00 Latgales vēstniecības Gors Lielajā zālē diriģenta Gunta Kuzmas vadībā varēs baudīt LNSO, Latvijas Radio bigbenda un Intara Busuļa koncertu LNSO un Latvijas Radio bigbends. Simfodžezs. Šajā programmā tiks atskaņota simfodžeza milža Djūka Elingtona izvērstā kompozīcija Black, Brown and Beige, džeza hiti Fly me to the moon un I am fool to want you, kā arī Kārļa Lāča dziesmas Brīvdiena, Dejo vientulību, Viss ir iespējams un Miglas rīts solista Intara Busuļa izpildījumā. Sevišķu intrigu raisa ģitārista un komponista Matīsa Čudara speciāli festivālam radīts neakadēmisks jaundarbs.

Kā ierasts, festivāls nav aizmirsis arī par jaunākiem apmeklētājiem. 21. augustā plkst. 14.00 Mazajā zālē pusaudži ar ģimenēm ir aicināti uz Elmāra Seņkova izrādi Otello. Tā ir viena no cikla Mazais Šekspīra komplekts objektu teātra izrādēm, kurā trīs aktieri ļaus ielūkoties Šekspīra stāstā caur objektiem un mūziku. Izrādē piedalās aktieri Elizabete Skrastiņa, Matīss Budovskis un Agris Krapivņickis, kā arī LNSO mūziķi. Izrādi veido teātra apvienība Esarte sadarbībā ar LNSO.

"Priecājamies, ka jau trešo reizi Rēzeknē varam uzņemt festivālu LNSO vasarnīca. Šo tikšanos gaidām it īpaši, jo gan Gors, gan arī mūzikas mīļotāji ir noilgojušies pēc īstiem koncertiem. Zīmīgi, ka pēdējais LNSO koncerts Gorā bija arī viens no pēdējiem klātienes koncertiem Latvijā pagājušajā gadā. Starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā Organismi kopā ar maestro Raimondu Paulu un ērģelnieci Ivetu Apkalnu divos koncertos tika pulcēti gandrīz 1000 cilvēki. Šī koncerta emocijas mūs pavada visu šo laiku un liek vēl jo vairāk gaidīt festivālu Vasarnīca," saka Latgales vēstniecības Gors vadītāja Diāna Zirniņa.

Koncerti LNSO un Čaikovskis, kā arī LNSO un Raimonds Pauls ir Latvijas Valsts simtgades programmas notikumi. LNSO organizētās meistarklases un koncerts Pasaka par mūzikas instrumentiem, kā arī koncerts LNSO un Latvijas Radio bigbends. Simfodžezs norisinās ar VKKF mērķprogrammas Valstiski nozīmīgi kultūras pasākumi atbalstu.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, patlaban tiek piedāvāta festivāla biļešu rezervācija. Biļetes iespējams rezervēt, sazinoties ar Lielās ģildes vai Latgales vēstniecības Gors kasi, norādot savu vārdu, uzvārdu, telefona numuru un/vai e-pasta adresi, izvēlēto koncertu vai komplektu, kā arī vēlamo cenu kategoriju. Biļešu iegāde būs iespējama pēc drīzumā pieejamās informācijas par klātienes pasākumu norisi vasarā.

Vairāk - www.lnso.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja