Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

U2 turnejas atklāšanas koncerts pulcē 90 000 klausītāju

30.jūnijā ar grandiozu šovu Barselonā tika atklāta īru supergrupas U2 koncertturneja, un uz koncertu ieradušies 90 000 apmeklētāju, informē BBC.Uzstājoties uz vienas no lielākajām skatuvēm, kas jebkad tikušas uzbūvētas, U2 atklāja turneju U2 360 Tour, kuras laikā plānots uzstāties 31 pilsētā Eiropā un Ziemeļamerikā, izklaidējot ap 3 miljoniem cilvēku – jau tagad šāds ir pārdoto biļešu skaits.

Taču tiem, kuriem U2 šoreiz met līkumu, vēl palikusi cerība – 2010.gadā tiks izziņotas jaunas koncertu norises vietas un laiki. U2 koncertu atklājuši ar dziesmu “Breathe” no jaunā albuma “No Line on the Horizon”, taču uzstāšanās laikā nospēlējuši arī vairākas senāk sarakstītas dziesmas, to skaitā “Beautiful Day” un “Sunday Bloody Sunday”.  Savukārt dziesmu “Angel of Harlem” viņi veltīja popzvaigznei Maiklam Džeksonam, kurš pagājušonedēļ 50 gadu vecumā atvadījās no dzīves. “Mēs šo dziesmu sarakstījām kā veltījumu Bilijai Holidejai, taču šovakar to veltīsim Maiklam Džeksonam”, no skatuves teicis Bono, turklāt dziesmas izpildījuma laikā tajā atskanējuši motīvi no M.Džeksona hitiem “Man in the Mirror” un “Don’t Stop Til You Get Enough”.Kā ziņo mediji, U2 360 Tour būs pati dārgākā no grupas turnejām – tās izmaksas ir ap 100 milj.ASV dolāru. Taču tajā pašā laikā industrijas eksperti norāda, ka esot pārliecināti – tā atmaksāsies. Autoritatīvais “Billboard” raksta, ka U2 360 Tour varētu kļūt par ienesīgāko koncertturneju, pat pārspējot U2 2005.gada “Vertigo” turneju, kas grupai ļāva nopelnīt 389 milj. ASV dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labs starts. Intervija ar dziedātāju Etīnu Saulīti

"Mans vislielākais ieguvums ir Latvijas kontekstā – esmu pamanīta, par mani sāk interesēties. Tas nozīmē, ka aktīvāk varēšu sākt piedalīties Latvijas koncertdzīvē," pēc veiksmīgās dalības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja