Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Valkas Robežroks iegriež sezonu

Vasaras festivālu sezonu iespējams pagarināt vienā vai otrā virzienā, un šai ziņā, velkot līniju pa kalendāru uz pavasara pusi, šogad atgriežas festivāls Borderrock jeb Robežroks.

Atgriežas tāpēc, ka pirms vairāk nekā desmit gadiem tādu jau rīkoja Valkas pilsētas dome ar tās priekšsēdētāju un grupas Bumerangs dalībnieku Ventu Armandu Kraukli priekšgalā. Vēlāk festivāls apsīka, bet tad pie šo tradīciju turpināšanas, strādājot pilsētas domē, ķērās Ernests Lībietis, kurš pats muzicē rokgrupā Mary Jane, bet savulaik bijis arī čellists deviņdesmito gadu metāla grupā Heaven Grey, kas būs arī Borderrock šīgada dalībnieku vidū.

Atjaunos nosaukumu

Pirmajos gados Ernesta rīkoto festivālu, kura galvenie mākslinieki bijuši Skyforger un Pērkons, sauca vienkārši par Valkas roka nakti, bet šogad nolemts Valkā notiekošajam festivālam atjaunot nosaukumu Borderrock, kurš robežpilsētai vairāk nekā piestāv, turklāt festivāla rīkošanā piedalās gan Valkas, gan pilsētas Igaunijas puses - Valgas - domes.

Festivāls šogad notiks divas dienas, un palicējiem būs nodrošinātas gan telšu, gan braucamrīku "nolikšanas" vietas. 5. un 6. jūnijā Valkas brīvdabas estrādē gaidāmais festivāls jau ieskandināts ar koncertiem gan Rīgā, gan Tallinā.

Jumprava un 309. kabinets

Festivāla grupu klāsts ir tik bagātīgs un daudzveidīgs, ka ar to varētu lepoties arī jau daudzus gadus notiekošie lielie vasaras festivāli. Borderrock piedalīsies Latvijas un Igaunijas pankroka noturīgākie pārstāvji Inokentijs Mārpls un Vennaskond, kā arī grupas Laika suns, PND, All Day Long, Exit, Gelousy, Rebel Riot, Jānis Bukums un Monro (nevis kopā, kā agrāk, bet atsevišķi), The Sound Poets, Karmafree, B Optimist, Green Novice, Kolmteist, Odd Hugo un Defeatem no Igaunijas, The Factor, Saules krāsas un Mountainside no Lietuvas.

Kā viena no festivāla naglām ir grupas Jumprava uzstāšanās. Savā Valkas koncertā šie Latvijas populārās mūzikas veterāni gatavojas piefilmēt publikas kadrus savam topošajam DVD, tāpēc visi aicināti iejusties trakojošo grupas fanu lomās, lai vēlāk sevi varētu skatīt uz ekrāniem.

Vēl viena no Ernesta Lībieša un Valkas domes aktivitātēm ir 309. kabinets, kur notiek koncerti un izglītojoši pasākumi arī ārpus festivāla, bet festivāla teltī ar šādu pašu nosaukumu saimniekos Toms Grēviņš, Ragava, Vibe55, NIKLĀVZ un DJ Gregfull.

Tiekamies uz robežas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja