Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Ziemeļzeme – Zviedrija

Šonedēļ no 6.-11.oktobrim Liepājā, ar NBS Jūras spēku orķestri, koncertprogrammu iestudēs Zviedrijas Karaliskā Jūras spēku orķestra diriģents kapteiņleitnants Andreas Hansons. 9.oktobrī Priekulē, Priekules kultūras namā un 10.oktobrī Liepājas mūzikas vidusskolas lielajā zālē viesa vadībā Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestris spēlēs Zviedrijas komponistu mūzikas programmu Ziemeļzeme – Zviedrija. Tādējādi Jūras spēku orķestris turpina iepazīstināt savus klausītājus ar ziemeļvalstu militāro orķestru diriģentiem.

Kapteiņleitnants Andreas Hansons dzimis 1969.gadā Zviedrijas pilsētā Malmē, kur uzaudzis ģimenē ar stiprām muzikālām tradīcijām. Stokholmas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā ieguvis muzikālo izglītību trompetes spēlē un simfoniskā orķestra diriģēšanā, viņš 1989.gadā uzsāka militāro dienestu. 1992.gadā ieguvis 1.vietu Zviedrijas Pūšamo orķestru diriģentu konkursā, viņš kļuva par Stokholmas pūšamo instrumentu orķestra galveno diriģentu. Jau kopš studiju gadiem diriģējis profesionālos un amatieru orķestrus visā Zviedrijā.

1999.gadā kļuvis par solo trompetistu Stokholmas pūšaminstrumentu simfoniskajā orķestrī, A.Hansons papildināja savas zināšanas pie Ņujorkas Filharmoniskā orķestra solo trompetista Filipa Smita ASV, savukārt diriģēšanā — pie sera Ebdrjū Deivisa BBC simfoniskajā orķestrī, bet pie Kārļa Marijas Džulīni Milānā studēja Itālijas operas un simfonisko repertuāru. Viņš diriģējis tādus slavenus kolektīvus kā Zviedrijas radio simfonisko orķestri, Malmes simfonisko orķestri, Zviedrijas kamerorķestri, Zviedrijas Radio kori, kā arī orķestrus Krievijā, Polijā un Lietuvā. Diriģents iestudējis arī operas — Mocarta Figaro kāzas un Cosi fan tutte, Menotti Amāls un nakts viesi un Rimska-Korsakova Mocarts un Saljēri. Patlaban A.Hansons ir diriģēšanas klases mācībspēks Zviedrijas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja