Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

2010.gadā skatītākā izrāde Latvijas teātros – “Ja mana sieva uzzinās… “

2010.gadā visvairāk skatītāji apmeklējuši amerikāņu dramaturga Reja Klūnija lugas “Ja mana sieva uzzinās… “ iestudējumu Dž.Dž.Džilindžera režijā, liecina apkopotā Latvijas teātru sniegtā informācija – to noskatījies 38 431 skatītājs (40 izrādes). Otra skatītākā izrāde bijusi “Teātra žurka 2010 jeb Kornēlijas inovācijas” Nacionālajā teātrī (rež.

Edmunds Freibergs) ar 16 236 skatītājiem (20 izrādes) . Trešajā vietā – Valda Grēviņa komēdijas “Gaisa grābekļi” iestudējums Dailes teātrī (rež. Kārlis Auškāps) ar 15 482 skatītājiem (20 izrādes). Dailes teātrī skatītāko izrāžu vidū trešajā vietā pēc jau iepriekšminētajām ierindojas Dž.Dž.Džilindžera režijā iestudētā izrāde “Īstvikas raganas”  - piecpadsmit izrādes apmeklējuši 9857 skatītāji. Nacionālajā teātrī otra skatītākā izrāde bijusi Edmunda Freiberga un Indras Sluckas iestudētais mūzikls “Leo. Pēdējā bohēma”, divdesmit izrādēs pabijuši 14613 skatītāji.  Trešā skatītākā – “Skroderdienas Silmačos” Indras Rogas režijā, 19 izrādes apmeklējuši 15 059 skatītāji. “Spēlmaņu naktī” par Gada dramatisko teātra izrādi apbalvotais Kirila Serebreņņikova “Mirušo dvēseļu” iestudējums – ceturtajā vietā ar 11 440 skatītājiem. Jaunajā Rīgas teātrī skatītākā izrāde 2010.gadā bija “Vectēvs”, par kuru 2009.gada “Spēlmaņu naktī” Vilis Daudziņš tika atzīts par 2008/09.gada labāko aktieri, kā arī ieguva skatītāju balvu kā labākais aktieris, savukārt Alvis Hermanis tika atzīts par labāko režisoru.  “Vectēva” 30 izrādes noskatījušies 15 168 skatītāji. Otra skatītākā izrāde JRT 2010.gadā bija Alvja Hermaņa “Ziedonis un Visums”, kas 2010.gada “Spēlmaņu naktī” tika atzīta par Gada latviešu autora darba iestudējumu, turklāt titullomas atveidotājs Kaspars Znotiņš saņēma balvu kā Gada aktieris. Izrādi “Ziedonis un Visums” noskatījušies 14 082 skatītāji (30 izrādes). Trešā skatītākā – “Melnais piens” (16 izrādes, 7213 skatītāji). Valmieras Drāmas teātrī skatītākā izrāde bijusi Viestura Meikšāna iestudētā “Vīns un nezāles”, par Žanetas lomu šajā izrādē 2010.gada “Spēlmaņu naktī” Inga Siliņa tika sumināta kā Gada aktrise otrā plāna lomā. Pēc filmas “Amerikāņu skaistums” motīviem veidoto izrādi “Vīns un nezāles” noskatījušies 4445 skatītāji. Otrajā vietā ar 3997 skatītājiem – Valda Braslas veidotais iestudējums “Krustmāte no Brazīlijas”, savukārt trešajā vietā – Fēlikas Deiča versija par Rūdolfa Blaumaņa lugu “No saldenās pudeles” (3083 skatītāji).Liepājas teātrī dati par visu gadu vēl nav apkopoti, taču ir zināmas skatītākās izrādes līdz novembra beigām. Tās ir – Rolanda Atkočūna iestudētā komēdija “Pidžama sešiem” (6559 skatītāji), Dž.Dž.Džilindžera iestudētā G.Grekova drāma “Hanana” (5663 skatītāji) – par Harija lomu šajā iestudējumā Kaspars Gods tika atzīts par Gada aktieri otrā plāna lomā, kā arī komēdija bērniem “Nezinītis” pēc N.Nosova darba motīviem Leldes Kaupužas – Eglinskas režijā (3121 skatītājs). Kā norādīja Liepājas teātra pārstāve Zanda Borga, dati par visu gadu vēl tiks apkopoti, taču decembra statistika kopainu neizmainīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

2010.gadā skatītākās izrādes Latvijas teātros

Ja mana sieva uzzinās… , Dailes teātris, 38 431

Teātra žurka 2010 jeb Kornēlijas inovācijas, Nacionālais teātris, 16 237

Gaisa grābekļi, Dailes teātris, 15 482

Vectēvs, Jaunais Rīgas teātris, 15 168

Skroderdienas Silmačos, Nacionālais teātris, 15 059

Leo. Pēdējā bohēma, Nacionālais teātris, 14 613

Ziedonis un Visums, Jaunais Rīgas teātris, 14 082

Mirušās dvēseles, Nacionālais teātris, 11 440

Īstvikas raganas, Dailes teātris, 9857

Latgola.lv, Nacionālais teātris, 7636

Melnais piens, Jaunais Rīgas teātris, 7213


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja