Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Februārī pirmizrādi piedzīvos teātra apvienības Esarte pirmā izrāde Pēdējās stundas

Teātra apvienības Esarte izrāde Pēdējās stundas tās mākslinieciskā vadītāja Elmāra Seņkova režijā pie skatītājiem pirmo reizi nonāks 1. februārī plkst. 19 Dirty Deal Teatro. Tās vadmotīvs ir jaunu cilvēku satikšanās ar vecumu. Izrāde top sadarbībā ar Dirty Deal Teatro.

Režisora Elmāra Seņkova un apvienības Esarte aktieru kopīgi veidotajā skatuves darbā notiek jaunu cilvēku satikšanās ar it kā tik tālu un neaizsniedzamu jēdzienu kā vecums. Līdz brīdim, kamēr nesaskaramies ar to viens pret vienu, mēs par to nedomājam vai negribam domāt. Jauni cilvēki dodas uz pansionātu, lai satiktos ar vecumu. Kā nodibināt kontaktu? Viņi saskarsies ar skaudrām un komiskām situācijām, kurās neiztrūkst baiļu, mulsuma un pašrefleksijas.

Pēdējās stundas ir pirmā teātra apvienības Esarte izrāde. Režisors Elmārs Seņkovs atklāj, kāpēc izvēlēta šāda izrādes tēma: “Apvienībai pirmā izrāde jāsāk ar tēmu, kas ir viena no būtiskākajām dzīves sadaļām – atbildība, vecums, nāve, tās tuvums. Šie jautājumi jaunajiem aktieriem, iespējams, ir sveši, bet ir svarīgi, lai viņi ir drosmīgi un nebaidās ielūkoties nākotnē. Jauniem cilvēkiem ieskatīšanās mūža nogalē ļauj vairāk novērtēt to, kas viņiem jāizdara dzīves nogriežņa pirmajā pusē.”

Izrādes radošajā ansamblī darbojas aktieri Sandija Dovgāne, Una Eglīte, Alīda Pērkone, Elizabete Skrastiņa, Matīss Budovskis, Mārtiņš Gailis un Agris Krapivņickis, kā arī scenogrāfe un kostīmu māksliniece Līga Zepa, gaismu mākslinieks Niks Cipruss un producente Asnate Siliņa. Izrādes veidošanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Teātra apvienība Esarte ir neatkarīga teātra trupa, ko vada Elmārs Seņkovs. Esarte darbosies kā teātra platforma, kas pētīs šodienas laikmetu un cilvēku tuvplānā. Šajā radošajā procesā tā sadarbosies ar citiem māksliniekiem, producentiem un institūcijām.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja