Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vienā elpas vilcienā! Tiešsaistē būs skatāmi četri operas un baleta viencēlieni

Aprīlī Latvijas Nacionālās operas un baleta izrādes tiešaistē turpinās četri viencēlieni programmā Vienā elpas vilcienā! Skatītājiem būs iespēja izbaudīt publikas un kritikas augstu vērtētus iestudējumus – Džakomo Pučīni operu Vīlas (no 2. aprīļa), Rudžero Leonkavallo operu Pajaci (no 9. aprīļa), Morisa Ravela un Kšištofa Pastora baletu Bolero (no 16. aprīļa) un Džakomo Pučīni operu Džanni Skiki (no 23. aprīļa). Visi ieraksti būs skatāmi līdz 30. aprīlim, informēja LNOB sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Ne vienmēr, lai izstāstītu stāstu, nepieciešamas garas stundas. Viencēlienos tas ietilpināts vienā daļā un paskrien vienā elpas vilcienā. Uz opernamu skatuvēm ierasts izrādē apvienot vairākus šādus darbus, bet tiešsaistes vide ļauj īpašu uzmanību pievērst katram viencēlienam atsevišķi.

Džakomo Pučīni pirmā un reti iestudētā opera Vīlas ir dejiska teika par lauztām sirdīm un gariem. Anna un Roberto iecerējuši precēties, bet līgavaini savaldzina cita. Anna mirst. Pamesto sieviešu garu – vīlu – atriebība ir nežēlīga.... Iestudējumu veidojuši diriģents Modests Pitrens, režisors Viesturs Kairišs, scenogrāfs Reinis Dzudzilo, kostīmu māksliniece Krista Dzudzilo. Galvenajās lomās – Evija Martinsone, Ēriks Fennels un Kosma Ranuers.

Rudžero Leonkavallo opera Pajaci vēsta par mīlas trīsstūri nelielā ceļojošu komediantu trupā – aktieri Kanio, viņa sievu Nedu un meitenes mīļāko Silvio, greizsirdību un nodevību. Iestudējumu radījuši diriģents Jānis Liepiņš, režisors Aiks Karapetjans, scenogrāfs un gaismu mākslinieks AJ Vaisbārds, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternka. Galvenajās lomās – Sergejs Poļakovs, Tatjana Trenogina un Vladislavs Suļimskis.

Morisa Ravēla šedevru Bolero ugunīgā dejas valodā tulkojis pasaulē un Latvijā iemīļotais poļu horeogrāfs Kšištofs Pastors. Kaislīgās mūzikas pavadībā izrādē mutuļo kaisle, pašapziņa un noslēpums starp vīrieti un sievieti. Pie diriģenta pults Mārtiņš Ozoliņš, solisti – Alise Prudāne un Raimonds Martinovs.

Džakomo Pučīni opera Džanni Skiki pēc sākotnējās ieceres balstīta Dantes Dievišķās komēdijas sižetā, ironiski atklājot cilvēku alkatību un mantkārību. Līdzās radinieku ķildām un viltīgām krāpšanām, dalot mantojumu, kāds mīlas pāris pamanās rast arī savu laimi. Uzveduma radošajā komandā strādāja diriģents Modests Pitrens, režisors Viesturs Kairišs, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ieva Jurjāne. Titullomā – Kosma Ranuers.

Biļetes pieejamas vietnē bilesuparadize.lv. Visi ieraksti pirmajā dienā būs pieejami no plkst. 18.

Katru ierakstu lietotāja profilā noteiktajā laikposmā varēs skatīties neierobežotu reižu skaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja