Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aicina uz diskusiju par bērnu grāmatu sabiedrisko lomu

3.jūnijā plkst.14 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenās ēkas 2.stāva vestibilā notiks diskusija par par bērnu grāmatas sabiedrisko lomu, informēja muzeja pārstāve Natālija Sujunšalijeva. Kā pavēstīja N.Sujunšalijeva, jautājumu par visjaunākās paaudzes lasītājiem paredzētā piedāvājuma klāstu aktualizējusi pazīstamās bērnu grāmatu mākslinieces Margaritas Stārastes darbu izstāde, kas LNMM vēl būs aplūkojama līdz 6.

jūnijam.Pasākuma organizatori iecerējuši aptvert plašu tēmu loku: kas ir noslēpumainais Margaritas Stārastes (dz. 1914) fenomens, kāda loma grāmatu izdevniecībā ir bērnam adresētam izdevumam, kādas ilustrācijas ir piemērotas dažāda vecuma bērniem un jauniešiem, kādam jābūt grāmatas vizuālajam tēlam, lai tas ieinteresētu bērnus un uzrunātu vecākus to iegādāties? Diskusijas laikā dalībnieki mēģinās izprast grāmatas nozīmi bērna audzināšanā, viņa pasaules uzskata veidošanā mūsdienu apstākļos, noteikt, kādas vizuālās uztveres spējas bērns attīsta ar grāmatas palīdzību.Sarunā tiks skarta arī tēma "Grāmata kā mākslinieciskā vērtība", varēs uzzināt par Latvijā izdoto grāmatu vērtēšanas principiem un kritērijiem pašmāju un ārzemju konkursos. Viens no diskusijas jautājumu blokiem būs veltīts esošās situācijas analīzei ar vēlmi noskaidrot, kā panākt vidusceļu starp grāmatu kā veiksmīgu biznesa projektu un augstvērtīgu mākslas darbu.Piedalīties sarunā ir aicināti speciālisti no dažādām jomām - apgāda "Annele" direktore Iluta Moldane-Greiškane, pārstāvis no apgāda "Zvaigzne ABC", mākslinieces, bērnu grāmatu ilustratores Anita Paegle un Gundega Muzikante, mākslas zinātnieces Ingrīda Burāne un Austra Avotiņa, animācijas filmu režisore Roze Stiebra, Latvijas Leļļu teātra režisore Vija Blūzma, mākslas izglītības centra "Trīs krāsas" vadītāja Ilze Kupča, MA grāmatu grafikas nodaļas absolvente, māksliniece, grāmatu ilustratore un mākslas terapijas psiholoģe Ēra Zalcmane, grāmatu grafikas pētniece Zaiga Kuple, bērnu grāmatu autors, rakstnieks Māris Rungulis, radio žurnāliste Agnese Biedriņa, kā arī cilvēki, kuriem ikdienā ir vistiešākā saskarsme ar bērniem - Ikšķiles PII "Urdaviņa" vadītāja Valda Krinkele, pamatskolas "Rīdze" latviešu valodas un literatūras skolotāja Evija Vaska.Diskusijā aicināti piedalīties visi interesenti Ieeja pasākumā bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja